zondag 14 januari 2018

Pindasoep


Ja je leest het goed, pindasoep! Het is Surinaams, maar of dit recept ook echt een Surinaamse versie is? Ik at het voor het eerst bij de vrouw van mijn broer en pas vele maanden later heb ik het zelf uitgeprobeerd. Het is even wennen, maar wij vinden het een heerlijke soep! Ben sowieso wel gek op soep trouwens, vooral in de herfst en winter en het is ook makkelijk om dan voor 2 dagen te maken.


Ingredi├źnten voor 1.5 liter soep:
1 liter kippenbouillon (van een blokje)
250 gr kipfilet
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 tl zout
1/2 tl peper
1 tl kerrie
1-2 el ketjap
4 el pindakaas
250 gr Chinese roerbakgroenten
3 el room of kokosmelk

Bereiding:
Bak eerst je kipfilet in olijfolie met wat zout en peper aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Scheur daarna in reepjes. Fruit in een pan de ui met de knoflook, kerrie, zout en peper in wat olijfolie voor een paar minuten. Doe dan de pindakaas en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit een kwartier pruttelen. Voeg dan de roerbakgroenten toe en laat deze 5 minuten meekoken, maar niet te gaar worden. Roer dan de ketjap en room erdoor en tenslotte de kipreepjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten