zondag 3 juni 2018

Aspergesoep


Zal ik jullie vertellen dat ik nog nooit asperges had gemaakt? Wel gegeten, maar dus nog nooit zelf gemaakt! Ik kocht ze vorige week en maakte er deze lekkere aspergesoep mee, ook een aanrader in de ramadan, als afwisseling voor harira. Je maakt deze soep door eerst een roux te maken van boter en bloem, waar je bouillon aan toevoegt. De asperges heb ik in de soep zelf gaar gekookt, maar je kunt ze ook apart koken en dan toevoegen. Het soepje is trouwens supersnel klaar en dus ook makkelijk te maken na een werkdag!

Ingredi├źnten voor 6 personen:
1 sjalotje
50 gr roomboter
60 gr bloem
1.2 liter kokend water
1 bouillonblokje groente
500 gr witte asperges
Verse platte peterselie, fijngehakt
75 ml (kook)room
Zout en zwarte peper

Bereiding:
Schil de asperges met een dunschiller en snijd in stukjes van 1 cm. Snipper het sjalotje. Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin het sjalotje op laag vuur tot het zacht en glazig is. Voeg dan de bloem in een keer toe en meng goed. Laat al roerende 2 minuten bakken op laag vuur. Maak een bouillon van het water en het bouillonblokje en voeg toe aan het bloemmengsel. Roer met een garde en breng aan de kook, je ziet nu dat het dikker wordt. Doe dan de stukjes asperge erbij en laat in 5-10 minuten gaar koken. Roer de room erdoor en breng op smaak met de peterselie, zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten