zaterdag 7 juli 2018

Kip korma zelf maken


Hier heb ik weer een heerlijk recept voor jullie wat je simpel kunt maken zonder pakjes en zakjes! Het is iets meer werk dan een pot saus, maar de smaak is zoveel beter en hoe vaker je het maakt, hoe sneller het gaat. De saus is heerlijk romig en met rijst en wat knapperige groenten smaakt het super! Ik deed er sugarsnaps en rode puntpaprika bij, die ik kort geroerbakt heb in een wok met wat wokolie. Je kunt ook kiezen voor naanbrood om de kip en saus mee te dippen.



Ingredi├źnten voor 2-3 personen:
500 gr kipfilet in  grove stukken
1 ui
2 el amandelschaafsel
1 cm verse gember
1 teentje knoflook
1 el garam massala 
1 grote tomaat
Zwarte peper en zout
200 ml kokosmelk
2 el Griekse yoghurt
Verse koriander

Bereiding:
Doe het amandelschaafsel met de ui, tomaat, gember, knoflook, 1 tl zout en 1/2 tl peper in een hakmolen of vijzel en maal fijn tot een pasta. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de pasta al roerende een paar minuten. Voeg dan de kipblokjes toe en bak aan alle kanten mooi bruin. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat een kwartiertje pruttelen. Voeg de Griekse yoghurt toe en roer erdoor. Serveer met gekookte rijst en knapperige groenten. Garneer met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten