Kip korma



Ken jij kip korma? Het is een heerlijk kipgerecht uit de Indiase keuken. Net als kip tandoori, kip madras en butter chicken s dit wat mij betreft echte comfortfood! Een romige en kruidige saus, malse kip, rijst en (homemade) naanbrood. Mmmm echt heerlijk! En het is dus helemaal niet moeilijk om dit zelf te maken, zonder pakjes en zakjes te gebruiken. Oke, het is ietsje meer werk, maar de smaak is zoveel beter en hoe vaker je het maakt, hoe sneller het gaat. De saus is heerlijk romig en met rijst en wat knapperige groenten smaakt het super! 


Ingrediënten voor 2-3 personen:
500 gr kipfilet in grove stukken (liefst kipdijfilet)
250 ml volle yoghurt (of Griekse yoghurt)
1 rode ui, gesnipperd
1 cm verse gember
1 teentje knoflook
1 tl zout
1 el garam massala 
200 ml kokosmelk
Verse koriander
2 el geroosterd amandelschaafsel

Bereiding:
Meng de kipfilet met de yoghurt, ui, knoflook, gember, zout en garam massala. 
Dek af en laat minimaal een uur marineren.
Na het marineren verhit je wat olie in een wok of hapjespan (of stoofpan), schep de kip uit de yoghurt en bak even kort om in de olie. Voeg dan de rest van de marinade toe en de kokosmelk. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 15-20 minuten pruttelen.
Haal daana de deksel van de pan en laat de kip korma op hoog vuur wat indikken.
Bestrooi voor het serveren met het amandelschaafsel en de koriander.

Serveer met rijst, groene groenten (zoals peultjes, broccoli of sugar snaps) en naanbrood. Ik maak mijn naanbrood zelf, dat is zoveel lekkerder!

Reacties

Populaire recepten