maandag 16 juli 2018

Pastasalade met pesto


Met dit zomerse weer eten wij graag een maaltijdsalade. Vorige week maakte ik deze met pasta en zelfgemaakte rode pesto (wat supersimpel is), rucola, tomaatjes en mozzarellabolletjes. Erg lekker en je kunt er ook nog wat gegrillde kip of tonijn doorheen doen, nog lekkerder!


Ingredi├źnten:
250 gr pasta naar keuze (ik had fussili)
1 bakje zongedroogde tomaatjes in olie
1 el geraspte parmezaanse kaas
3 el pijnboompitjes
Olijfolie
Cherrytomaatjes
Mini mozzarella bolletjes
1 tl Italiaanse kruiden
Handje rucola
(evt. gegrillde kipstukjes, tonijn, zwate olijven, komkommer)

Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking in water met zout gaar en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Maal ondertussen de tomaatjes met de olie, 1 el van de pijnboompitjes en nog wat extra olijfolie fijn tot een pesto.

Meng de pasta met de pesto en voeg de mozzarellabolletjes, gehalveerde tomaatjes, de kruiden en rucola toe. Meng er ook nog wat olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten