dinsdag 7 augustus 2018

Rijstsalade met verse bietjes


Ik ben niet dol op de voorgekookte bietjes uit de winkel. Sterker nog, die lust ik gewoon echt niet. Maar verse bietjes die je in de oven roostert, die zijn echt zo lekker! De smaak is totaal anders en je houdt die prachtige paarse kleur. Ik maakte er een rijstsalade mee, ideaal op deze warme dagen.


Ingrediënten:
2 verse bietjes
150 gr gekookte en afgekoelde rijst
2 lenteuitjes in ringetjes
Paar takjes peterselie
Paar augurken in plakjes
1 appel, geschild en in blokjes
2 el Griekse yoghurt
Zout en peper
Citroensap

Bereiding:
Was de bietjes goed maar laat de schil eraan. Verpak ze allebei apart in aluminiumfolie en leg ze in een oven van 200 graden (hetelucht 180) voor ongeveer 30-45 minuten. Het hangt een beetje van de grootte af hoe lang het duurt. Als je er makkelijk in kunt prikken met een sateprikker of een mes, zijn ze gaar. Haal ze uit de oven en vouw het folie open.

Laat ze iets afkoelen en haal de schil eraf. Snijd in kleine blokjes en meng met de rijst, augurken, appel en fijngehakte peterselie. Meng de Griekse yoghurt erdoor en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

2 opmerkingen: