donderdag 22 november 2018

Stoofpeertjes zonder alcohol


Ik had ze al jaren niet meer gemaakt en kwam ze ineens weer overal tegen. Dus gisteren maar weer eens een pannetje aan gezet. Dat ruikt zo lekker he, het bessensap en de kaneel. Ik liet de peertjes heel, omdat dat er mooier uit ziet, maar je kunt ze ook in stukken snijden voor het stoven.

Ingredienten voor 8 peertjes:
8 stoofpeertjes (gieser wildeman)
1 flesje bessensap (250ml)
2 el lichtbruine basterdsuiker
100 ml water
1 tl kaneel of 1 kaneelstokje

Bereiding:
Schil de peertjes en laat ze heel met steeltje eraan of snijd ze in stukken. Doe in een pan en giet het water en bessensap erbij. Voeg suiker en kaneel(stokje) toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat een half uur tot 45 minuten stoven tot de peertjes gaar en roze zijn.

Ik serveerde ze koud met yoghurt en wat van het overgebleven sap uit de pan. Maar ik wil er ook nog een cake mee maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten