zondag 9 december 2018

Pompoenburger


Ik kook tegenwoordig gemiddeld 2x per week vegetarisch. Soms ook omdat ik vergeten ben vlees eruit te halen hoor haha, maar vaak plan ik het ook gewoon zo in. Vooral vega burgers zijn heel lekker om te maken. Ik maakte al een zoete aardappelburger en een falafelburger. Deze pompoenburger is ook superlekker! Je roostert eerst de pompoen en mengt die dan met kikkererwten en vers broodkruim. Een eitje om te binden en wat kruiden en je burgers zijn klaar om een paa rminuutjes te bakken. Superhandig om van tevoren klaar te maken en alleen nog even af te bakken na je werk.


Ingrediënten voor 4 burgers:
500 gr pompoen in blokjes (liefst vers)
2 el olijfolie
1 blik kikkererwten (400 gr)
5 boterhammen zonder korst
1 ei
Paar takjes verse platte peterselie
1 tl zout 
1 tl zwarte peper
1/2 tl korianderpoeder
4 broodjes
125 ml Griekse yoghurt
1 tomaat
1 geroosterde paprika uit pot
1 kleine rode ui
Tuinkers

Bereiding:
Meng de pompoenstukken met de helft van het zout en peper, de korianderpoeder en de olijfolie. Doe dit in een braadslede en zet voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160). Laat de kikkererwten ondertussen uitlekken, snijd de tomaten in plakken, de ui in ringen en de paprika in stukken. Leg de boterhammen even in de oven om op te drogen en maal daarna tot kruimels. Doe de kruimels met de pompoen en kikkererwten, de rest van het zout en peper, de peterselie en het ei in een keukenmachine en maal tot een grove pasta. Maak daar 4 burgers van en laat ze een half uur in de koelkast opstijven.

Bak de burgers in een beetje olijfolie voor ongeveer 2-3 minuten per kant. 
Snijd je broodjes open en verwarm ze even. Beleg ze met de burgers en de andere ingrediënten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten