woensdag 9 januari 2019

Mac 'n cheese


Deze mac 'n cheese maakte ik een tijdje geleden, op een koude dag en 's middags, omdat je in de avond geen normale foto meer kan maken. Ik zag deze Amerikaanse macaroni met kaassaus op 24 kitchen, bij Pascal Lorraine en ik maakte er een eigen versie van. Het is echt superlekker als je dol bent op kaas en op pasta. Ik heb het nu in van die kleine pannetjes gedaan, maar je kunt natuurlijk ook een gewone ovenschaal nemen en daar alles in doen. Echt comfortfood, waar je weer lekker warm van wordt! Oh en de kip kun je weglaten hoor, zodat je een vegetarische mac 'n cheese hebt.

Ingredi├źnten voor 2-3 personen:
250 gr kipfilet
2 lenteuitjes
1/2 tl tijm
Zout en zwarte peper
20 gr roomboter
20 gr bloem
100 ml melk
125 ml slagroom
Snufje nootmuskaat
1 tl mosterd
Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
50 gr geraspte jong belegen kaas (vers!)
50 gr geraspte Parmezaanse kaas (vers!)
50 gr paneermeel

Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes en bak in wat olijfolie rondom goudbruin. Voeg de lenteuitjes in ringetjes toe en bak even mee. Breng op smaak met peper, zout en een beetje van de tijm. 
Smelt voor de saus de boter in een steelpannetje en roer de bloem erdoor. Voeg de melk toe en breng al roerende aan de kook. Doe dan de room erbij en meng goed. Voeg mosterd, de overgebleven tijm, de peterselie en wat peper toe en laat 2-3 minuten indikken. Meng de kazen door de saus en roer goed door.

Kook de macaroni gaar volgens de verpakking. Giet af en meng de saus erdoor. Verdeel over een ovenschaal of kleine ovenschaaltjes en bestrooi met paneermeel. Zet de schaal voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) tot de bovenkant lekker krokant is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten