Mac 'n cheese


Deze mac 'n cheese maakte ik een tijdje geleden, op een koude dag en 's middags, omdat je in de avond geen normale foto meer kan maken. Ik zag deze Amerikaanse macaroni met kaassaus op 24 kitchen, bij Pascal Lorraine en ik maakte er een eigen versie van. Het is echt superlekker als je dol bent op kaas en op pasta. Ik heb het nu in van die kleine pannetjes gedaan, maar je kunt natuurlijk ook een gewone ovenschaal nemen en daar alles in doen. Echt comfortfood, waar je weer lekker warm van wordt! Oh en de kip kun je weglaten hoor, zodat je een vegetarische mac 'n cheese hebt.

Ingrediënten voor 2-3 personen:
200 gr macaroni
250 gr kipfilet
2 lenteuitjes
1/2 tl tijm
Zout en zwarte peper
20 gr roomboter
20 gr bloem
100 ml melk
125 ml slagroom
Snufje nootmuskaat
1 tl mosterd
Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
50 gr geraspte jong belegen kaas (vers!)
50 gr geraspte Parmezaanse kaas (vers!)
50 gr paneermeel

Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes en bak in wat olijfolie rondom goudbruin. Voeg de lenteuitjes in ringetjes toe en bak even mee. Breng op smaak met peper, zout en een beetje van de tijm. 
Smelt voor de saus de boter in een steelpannetje en roer de bloem erdoor. Voeg de melk toe en breng al roerende aan de kook. Doe dan de room erbij en meng goed. Voeg mosterd, de overgebleven tijm, de peterselie en wat peper toe en laat 2-3 minuten indikken. Meng de kazen door de saus en roer goed door.

Kook de macaroni gaar volgens de verpakking. Giet af en meng de saus erdoor. Verdeel over een ovenschaal of kleine ovenschaaltjes en bestrooi met paneermeel. Zet de schaal voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) tot de bovenkant lekker krokant is.

Reacties

  1. Hoeveel macaroni moet je gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem nu een paar keer gemaakt. Voor het de oven in gaat is het lekker smeuïg en cheesy.Als het uit de oven komt lijkt het wel of de pasta de kaas helemaal heeft geabsorbeerd. Waar zou dit aan kunnen liggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Iets minder pasta gebruiken of je pasta toch 1 minuutje langer koken. Dus niet al dente, want dan neemt hij nog op. Of idd iets minder lang in de oven.

      Verwijderen
  3. Ik weet precies wat je bedoelt, dit moet je ook direct opeten en niet later nog eens opwarmen. Misschien lukt het als je het gewoon heel even met alleen boven warmte of zelfs op de grillstand (bij blijven staan) in de oven zet, puur om de kaas bovenop even te laten smelten. Of je doet het helemaal niet in de oven en eet het direct op.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten