Miniquiches met kip en prei


In december vroeg ik op instagram naar welke groenten jullie niet graag eten. Een van de groenten die veel werd genoemd was prei. Veel van jullie eten niet graag prei en wilden graag inspiratie om hier eens wat anders mee te maken. Mijn zoontje eet ook niet graag prei en ik maak wel eens deze aardappel-preisoep, die vindt hij heerlijk. Ik noem het altijd aardappelsoep en daar trapt hij in :). Deze quiches vond hij ook heel lekker. Ik had de prei vrij klein gesneden en hij at ze met grote happen één quiche weg, en vervolgens nog een. Geslaagd dus! Ga jij het ook een keer proberen?


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 6 stuks:
200 gr kipfilet
1 prei in ringen (of kleiner gesneden)
1 rode puntpaprika in blokjes
Zout en zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
125 gr crème fraiche
2 eieren
6 plakjes bladerdeeg

Bereiding:
Vet 6 bakvormpjes in met boter. Laat je bladerdeegplakjes ontdooien en bedek daarna je bakvormpjes ermee. Druk overtollig deeg van de rand af. 
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak in wat olijfolie goudbruin. Voeg de kruiden, de paprika en prei toe en bak een paar minuten mee tot het zacht is. Laat dit afkoelen.
Klop de eieren los met de crème fraiche.

Schep in elk vormpje wat kipvulling. Giet daar overheen wat eimengsel. Bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 20 minuten.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten