donderdag 7 februari 2019

Krieltjesovenschotel met kip en groenten


Deze ovenschotel maakte ik alweer een hele tijd geleden en had hem nog steeds niet uitgetypt. Maar hier is hij dan eindelijk, een heerlijke en gezonde ovenschotel, boordevol groenten. En het is simpel te maken. Je kunt alles van tevoren klaarzetten in de ovenschaal, zodat hij na een dag werken alleen nog in de oven hoeft (en je in die tijd even wat anders kunt doen). Ik gebruikte nu trouwens de grote krieltjes, maar de minikrieltjes zijn hier ook erg geschikt voor.

Ingrediënten:
250 gr kipfilet in blokjes
600 gr (mini)krieltjes
125 gr broccoli in roosjes
1 rode puntpaprika in blokjes
2 wortels in plakjes
Handje doperwtjes
Zout en zwarte peper
1 paprikapoeder
1/2 tl tijm
2 el crème fraiche
50 gr vers geraspte kaas

Bereiding:
Bak de kipblokjes goudbruin in wat olijfolie, breng ze op smaak met wat zout en peper en de helft van de paprikapoeder en tijm. Bak ook de krieltjes in olijfolie goudbruin, met de rest van de kruiden. Kook de broccoliroosjes 2 minuten in kokend water met wat zout en giet af. Doe de kip, krieltjes en alle groenten in een ingevette ovenschaal. 
Meng de crème fraiche erdoor en bestrooi het geheel met geraspte kaas.
Verwarm je oven voor op 200 graden (hetelucht 180) en bak de schotel in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten