dinsdag 5 februari 2019

Mini chocolade cakerolletjesAl jaren staan deze cakerolletjes op mijn bak bucketlist (met nog 1000 andere dingen hoor haha). En bij Heel Holland bakt zag ik de buche voorbij komen, dat bracht me op het idee om ze eindelijk eens te maken! Ik moest een goed recept voor het biscuit hebben, dat dun genoeg is om goed op te kunnen rollen. En dat pakte goed uit, ze zijn supermooi en lekker geworden!

Ingredi├źnten voor 12 stuks:
6 eieren, gescheiden in eiwit en eigeel
125 gr suiker
Snufje zout
55 gr cacao
5 el warm water
30 gr roomboter op kamertemperatuur
Vulling:
200 ml slagroom (koud)
125 gr mascarpone
3 el poedersuiker
Glazuur:
225 gr pure chocolade
170 gr roomboter
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Doe de eiwitten met de helft van de suiker en het zout in je mixer en klop tot het stijf is. Het is goed als je de  kom op zijn kop kunt houden zonder dat er wat uitvalt.
Klop in een andere kom de eigelen met de rest van de suiker en het warme water ongeveer 5 minuten tot ze lichtgeel en luchtig zijn. Zeef dan de cacao erboven en voeg de boter toe. Mix er kort door. Schep dan door de eiwitten en zorg dat het luchtig blijft.

Neem de bakplaat van je oven en vet deze licht in. Leg er een vel bakpapier op. Schep hierop het beslag, strijk glad en sla er luchtbellen uit.

Bak deze biscuit ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden (hetelucht 175). Haal daarna uit de oven en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat zo afkoelen.

Mix ondertussen de slagroom stijf met 2 el van de poedersuiker. Klop de mascarpone los met de rest van de poedersuiker en mix door de slagroom heen. Als de cakelaag is afgekoeld bestrijk je hem met de slagroomvulling. Snijd dan in 4  gelijke rechthoeken.

Rol iedere rechthoek op tot een dunne cakerol. 

Leg ze een half uur in de koelkast om op te stijven.
Maak ondertussen het glazuur door de chocolade met de boter au bain marie te smelten. Laat het ongeveer een kwartier afkoelen om wat dikke te worden.
Snijd de opgesteven cakerollen in 3 stukken en snijd de uiteinden eraf (die zijn rommelig). Leg ze op een rooster met aluminiumfolie eronder. 

Verdeel het glazuur over de cakerolletjes en laat het hard worden in de koelkast.

Smelt tenslotte de witte chocolade ook au bain marie en doe in een boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf hebt geknipt. Garneer de rolletjes met streepjes witte chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten