dinsdag 19 maart 2019

Huzarensalade


Deze huzarensalade is echt ideaal voor de lunch. Hij stond al op mijn blog, maar verdiende een update. Het recept is een oud familierecept van mijn oma. Ik heb hem nu alleen wat gezonder gemaakt. Geen hele pot mayo, maar slechts 1 eetlepel :D

Je kunt er trouwens vlees in doen, bij ons is dat altijd een restje stoofvlees. Heb ik nu niet gedaan.

Ingredi├źnten voor 8 porties:
500 gr kruimige aardappels
8 cocktailaugurkjes in stukjes
3 el cocktailuitjes
1 appel, geschild en in blokjes
Zout en peper naar smaak
1-2 el volle yoghurt
1 el mayonaise
Sla, komkommer, tomaatjes, gekookt ei, augurk, cocktailuitjes

Bereiding:
Kook de aardappels gaar in water met zout. Stamp dan fijn. Meng er de appel, augurk en cocktailuitjes door en breng op smaak met zout en peper. Meng er tenslotte de yoghurt door.
Serveer op een mooie schaal en garneer met mayonaise, sla, komkommer, tomaatjes, ei, augurk en cocktailuitjes.

1 opmerking:

  1. Ziet er uit als een heerlijk recept, deze voeg ik toe aan mijn lijstje! Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen