Bladerdeegzonnebloem
Een paar jaar geleden werkte ik mee aan een reeks kookboeken voor Xenos. In elk boek stonden recepten van verschillende foosbloggers met een bepaald thema. Zo bedacht ik voor een boek met hapjes deze bladerdeegzonnebloem. Ziet er supermooi uit en het maken is echt niet ingewikkeld. Je kun hem trouwens met vanalles vullen, probeer ook eens (kip)gehakt bijvoorbeeld of feta en spinazie! Deze versie is supersimpel met roomkaas en zongedroogde tomaatjes, ook erg lekker.
Heb jij mijn nieuwste boek 100 Ramadanrecepten al in huis? Ik maakte het boek samen met mijn (Marokkaanse) schoonmoeder en het is een compleet ramadanboek geworden met een verzameling van recepten uit verschillende landen. Je vindt er recepten voor ontbijt, zoetigheid, salades, gezonde hapjes, soepen, broodjes, snacks en hapjes met bladerdeeg en filodeeg in. Maar ook toetjes en shakes, een hoofdstuk voor eid el fitr (suikerfeest) én een kids hoofdstuk met recepten voor kinderen en leuke traktaties. Bestel het boek via mijn webshop (daar kun je ook aangeven of je hem gesigneerd wilt hebben) of via bol.com. Superleuk ook om cadeau te geven aan iemand!
Ingrediënten voor 1 zonnebloem:
8 plakjes bladerdeeg
3 el roomkaas met kruiden (bijv. Paturain of Boursin)
6 zongedroogde tomaatjes in stukjes
1 eigeel
1 tl melk
1 el sesamzaadjes
Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Maak 2 grote vierkanten van steeds 4 plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier. Druk de randjes goed aan. Snijd er dan met behulp van een bord een grote cirkel uit.
Bestrijk de ene cirkel met de roomkaas en verdeel de zongedroogde tomaatjes erover.
Leg de andere cirkel erop en druk goed aan.
Zet in het midden een klein kopje of glas op zijn kop. Snijd er omheen rondom steeds repen in het deeg.
Draai elke reep in een spiraalvorm en leg weer neer. Werk zo alle reepjes af. Haal dan het kopje of glas weg.
Draai elke reep in een spiraalvorm en leg weer neer. Werk zo alle reepjes af. Haal dan het kopje of glas weg.
Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de zonnebloem hiermee. Bestrooi met sesamzaadjes en bak de zonnebloem 15-20 minuten op 220 graden (hetelucht 200).
Reacties
Een reactie posten