maandag 20 mei 2019

Bladerdeegzonnebloem


Een paar jaar geleden werkte ik mee aan een reeks kookboeken voor Xenos. In elk boek stonden recepten van verschillende foosbloggers met een bepaald thema. Zo bedacht ik voor een boek met hapjes deze bladerdeegzonnebloem. Ziet er supermooi uit en het maken is echt niet ingewikkeld. Je kun hem trouwens met vanalles vullen, probeer ook eens (kip)gehakt bijvoorbeeld of feta en spinazie! Deze versie is supersimpel met roomkaas en zongedroogde tomaatjes, ook erg lekker.


Ingredi├źnten voor 1 zonnebloem:
8 plakjes bladerdeeg
3 el roomkaas met kruiden (bijv. Paturain of Boursin)
6 zongedroogde tomaatjes in stukjes
1 eigeel
1 tl melk
1 el sesamzaadjes

Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Maak 2 grote vierkanten van steeds 4 plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier. Druk de randjes goed aan. Snijd er dan met behulp van een bord een grote cirkel uit.
Bestrijk de ene cirkel met de roomkaas en verdeel de zongedroogde tomaatjes erover.
Leg de andere cirkel erop en druk goed aan.

Zet in het midden een klein kopje of glas op zijn kop. Snijd er omheen rondom steeds repen in het deeg.

 Draai elke reep in een spiraalvorm en leg weer neer. Werk zo alle reepjes af. Haal dan het kopje of glas weg.

Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de zonnebloem hiermee. Bestrooi met sesamzaadjes en bak de zonnebloem 15-20 minuten op 220 graden (hetelucht 200).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten