vrijdag 31 mei 2019

Hazelnoothoorntjes


Dit idee voor hazelnoothoorntjes kwam ik tegen op pinterest. De koekjes maak je met een basisdeeg waar naast boter ook roomkaas zit. De deegbollen rol je door een mengsel van suiker en geroosterde hazelnoten waarna je er een soort croissantjes van maakt. Een heerlijk koekje met een hele eigen smaak door de roomkaas. Ik gebruikte mon chou, maar roomkaas van een eigen merk kan ook.

Ingredi├źnten voor 25 stuks:
100 gr roomboter
100 gr roomkaas
150 gr bloem 
40 gr suiker
Om in te rollen:
35 gr suiker
35 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr geroosterde hazelnoten, fijngemalen

Bereiding:
Meng de boter, roomkaas, suiker en bloem tot een samenhangend deeg. Memg de suikers en gemalen hazelnoten door elkaar. Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen en rol iedere bol door het hazelnotenmengsel. Druk dan plat tot een cirkel van ong 20 cm en druk deze aan beide kanten nog eens in het hazelnotenmengsel.

Snijd er 8 puntjes uit en rol ieder puntje op tot een croissantje. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten