Kipbroodjes


Ik hou van gevulde hartige broodjes en het liefst met verschillende vullingen. Zo maak ik graag mijn zachte gehaktbroodjes of tonijnbroodjes, maar ook de Turkse broodjes met Turkse kaas zijn een favoriet. Deze kipbroodjes zijn weer een leuke variant die we erg lekker vonden. Qua vorm kun je alle kanten op, ik heb het nu simpel gehouden, maar gebruik vooral je fantasie!


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 15 broodjes:
500 gr bloem
125 ml zonnebloemolie
1 zakje gedroogde gist
1 tl zout
1 tl suiker
125 ml lauwwarme melk
125 ml lauwwarm water
Vulling:
250 gr kipfilet in blokjes
1 rode puntpaprika
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
Mespuntje komijn
Extra:
1 eigeel
1tl melk
1 el sesamzaadjes
1 el nigellazaadjes

Bereiding:
Meng bloem met gist, suiker en zout. Voeg de olie toe en doe dan melk en water er beetje bij beetje bij tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dit voor 10 minuten tot het zacht en soepel is en laat een uur rijzen op een warme plaats.

Maak ondertussen de vulling door de kipblokjes te bakken in wat olijfolie met de kruiden en de paprika in blokjes. Laat afkoelen.

na het rijzen verdeel je het deeg in 15 gelijke bolletjes. Druk uit tot een ovaal en schep er wat vulling op. Knijp de randen dicht en draai de broodjes om. Vorm er een mooi puntbroodje van met spitse puntjes. Leg op een bakplaat me bakpapier. Als je ze allemaal hebt gevormd, snijd je de bovenkant iets in met een scherp mes. Laat ze afgedekt nog een kwartier rijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).

Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de broodjes ermee. Bestrooi met sesamzaad en nigellazaad en bak de broodjes 12- 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Reacties

Populaire recepten