dinsdag 21 mei 2019

Thaise zoete aardappelsoep


Deze soep maakte ik al ver voor de ramadan en ik besloot hem voor nu te bewaren. Het is echt een overheerlijke soep, die duidelijk een Thais tintje heeft doordat er rode currypasta, kokosmelk en pindakaas in zit. Sami vond het wat minder trouwens haha, die kent de Aziatische smaken niet zo goed. Maar dat is vaak een kwestie van vaker maken en proberen en dan lust hij het meestal wel! Wij vonden hem in ieder geval heel smakelijk en vind het echt een aanrader en weer eens wat anders. 

Ingredi├źnten:
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 cm verse gember
300 gr verse zoete aardappel
500 gr wortels
400 ml kokosmelk
1 el rode currypasta
2 el pindakaas
Zout naar smaak
1 limoen

Bereiding:
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui (in grove stukken) tot hij wat zachter is. Voeg een beetje zout toe. Doe dan de uitgeperste knoflook en geraspte gember erbij. Schil de zoete aardappel en wortels en snijd in stukken. Voeg toe aan het uimengsel. Doe de rode currypasta erbij en meng alles goed. Voeg dan de kokosmelk toe, vul het blikje met water en voeg dat ook toe. De pindakaas toevoegen en alles goed doorroeren. Breng aan de kook en laat 20-30 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer dan tot een gladde soep en breng op smaak met zout en limoensap (dit moet je echt toevoegen, is essentieel voor de smaak!).

Serveer met een partje limoen, koriander of peterselie en eventueel wat gehakte pinda's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten