Over mij



Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong en moeder van een zoontje van 5 Samen met mijn man en zoontje woon ik in Culemborg. In het dagelijks leven ben ik jurist bij een gemeente, maar mijn grootste hobby is bakken en op de tweede plaats staat koken. Ik hou vooral van koken zonder pakjes en zakjes en ben dol op de Marokkaanse keuken. 

Bij mijn recepten vind je foto's, maar ook steeds vaker een video. Op mijn youtubekanaal vind je al mijn video's bij elkaar. Ze staan verdeeld over afspeellijsten met verschillende categorieΓ«n, zodat ze makkelijk terug te vinden zijn. Abonneer je ook op mijn kanaal, zodat je als eerste op de hoogte bent van een nieuwe video!

En volg mij uiteraard op facebook, instagram en pinterest! Rechtsboven vind je de knoppen waarmee je direct op mijn social media pagina's komt. 

Heb je nou vragen of opmerkingen of heb je wat uitgeprobeerd? Laat het mij vooral weten, vind ik erg leuk! Als je mij in je foto tagt op facebook (@ellouisa) of instagram (@ellouisacooking), dan zie ik het zeker. Ook als je een bepaald recept zou willen terugzien, bijvoorbeeld met een video, laat een berichtje voor me achter, dan zet ik het op mijn lijstje met verzoekjes en wie weet zie je het binnenkort terug.


Dan heb ik nog de vijf meest gestelde vragen aan mij voor jullie op een rij gezet:

1. Hoe heb je zo goed leren koken en bakken?
Ik begon zo'n 12 jaar geleden op Marokko.nl en zocht vooral recepten om Marokkaans te leren koken voor mijn Marokkaanse man (toen nog vriend). Al gauw begon ik mijn eigen creaties te delen en begon ik een eigen receptentopic. Aan het begin was ik echt nog zoekende naar de juiste manier van bereiden in de Marokkaanse keuken. Ook omdat ik geen echt praktijkvoorbeeld in de buurt had, was het aan het begin ontzettend veel uitproberen. Als je eenmaal de kruiden en combinaties weet, dat scheelt een stuk. Maar ik heb alles meegemaakt: zwartgeblakerd vlees, taai vlees, een snelkookpan die was drooggekookt en die ik weg kon gooien, kip die helemaal uit elkaar viel, smakeloze marmita, veel te sterk gekruid eten etc.etc. Hetzelfde geldt voor het bakken. Ongare cakes, verbrandde cakes, veel te nat of veel te droog deeg, lemsemmen als frisbees etc. En het enige wat ik daarover kan zeggen is: geef het niet op! Probeer te ontdekken wat fout is gegaan en probeer het nog eens opnieuw. Bij koken en bakken is het echt een kwestie van blijven proberen en verbeteren en dan kom je er wel!

2. Waar komt de naam Ellouisa vandaan?
Toen ik begon op Marokko.nl zocht ik een gebruikersnaam voor de site die op mijn eigen naam zou lijken, maar ook ene beetje Marokkaans zou klinken. Dat werd Ellouisa, afgeleid van mijn echte naam. Inmiddels gebruik ik die naam dus al 10 jaar online. Eerst op Marokko.nl, daarna op Kouzina Fusion, vervolgens op mijn eerste blog en nu nog steeds. Velen kennen de naam al jaren en ik krijg nog steeds berichtjes van vrouwen die mij al vanaf het begin volgen, echt zo leuk!

3. Waar haal je de tijd vandaan voor het koken, bakken en bloggen?
Ik werk 3 dagen in de week dus de overige dagen ben ik thuis en dat scheelt een stuk. Als ik 5 dagen had gewerkt, was dat een stuk lastiger geweest. Soms lijkt het ook meer dan ik daadwerkelijk doe hoor! Ik bak meestal 2-3 keer in de week en koken doe ik dagelijks, maar echt niet elke dag uitgebreid. Zeker op werkdagen maak ik wat makkelijks. En wat ik ook heb gemerkt is dat dingen sneller gaan als je het vaker hebt gemaakt of wat meer ervaring hebt opgedaan. Aan het begin nam ik bijna een dag vrij om bijv. couscous te proberen. Nu doe ik dat tussen de bedrijven door, omdat ik het vaker heb gedaan. Het kost mij nu dus ook letterlijk minder tijd om dingen te maken. Het opnemen van een video kost wel meer tijd, dat is waar. Maar dat doe ik hooguit 1x in de week en sinds ik mijn stem erbij gebruik, kost het bewerken ook minder tijd dan voorheen.

4. Hoe blijf je zo slank met al dat lekkere eten?
Dit is denk ik wel de meest gestelde vraag aan mij haha, zowel op mijn blog als in het dagelijks leven. Nou is het zo dat ik altijd een snelle stofwisseling heb gehad, ik kon altijd al alles eten. En in stressvolle periodes ben ik zelfs vaak snel te dun en moet ik moeite doen om op gewicht te blijven en niet te dun te worden. Het bakken is 2-3 keer in de week, maar ik eet dat niet allemaal alleen op en bovendien eten wij daarnaast eigenlijk geen koek en chips uit de winkel. Wat ik bak is hetgeen dat we eten. Met koken gebruik ik vrijwel nooit pakjes en zakjes en dat scheelt ontzettend in de calorieΓ«n die je binnenkrijgt. Ook merk ik dat mijn darmen veel rustiger zijn sinds ik zonder pakjes en zakjes kook. Ik had vaak last van prikkelbare darmen, maar toen ik stopte met de maaltijdmixen, potten saus en diepvriespizza's is dat zoveel rustiger geworden. Dus ik denk ook dat dat helpt bij een gezond lichaam, zonder aan de superfoods te gaan,

5. Kunnen we een workshop bij jou volgen of wat bestellen?
Ook deze vragen krijg ik regelmatig. Op dit moment red ik het niet om elke week bestellingen te verwerken naast mijn werk, zoontje en huishouden. Maar als iemand wat specifieks vraagt kan ik altijd kijken of het toch mogelijk is. Dat hangt af van wanneer, hoeveel en wat. Workshops wil ik al heel lang gaan geven, maar ik ben dan steeds met andere dingen bezig dus heb er nooit werk van gemaakt. Maar ik kan verklappen dat ik er nu wel mee bezig ben. Dus hou mijn site en social media in de gaten voor meer nieuws! 

26 opmerkingen:

  1. Geweldige blog! Allahoumma baarik. :)
    Ben jij dat met jou zoontje op de foto?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe blijf je zo slank....heerlijke recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk Ellouisia om je te zien, ik volgde je op Marokko.nl al. Wat ben ik blij om je terug te vinden. Ik heb veel van je recepten geleerd destijds, veel bak en kook plezier!

    Esma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beetje late reactie maar leuk je berichtje!!

      Verwijderen
  4. Oh wat grappig is dit hhahaha ik dacht altijd dat je marokkaans was.. ellouisa klinkt zo marokkaans achtig hahaha Mooie vrouw!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik dacht ook altijd dat je Marokkaans was.. Maar je recepten zijn echt yummie. Me like! And thanks for sharing ��

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk om te lezen. Ik ken je inderdaadook nog van marokko.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. zo leuk! ik volg je al zolang, sinds m.nl....we hebben zelfs via "messenger" gepraat (lang geleden dus :-) ) en foto's van elkaar gewisseld! je bent een top girl, je recpeten zijn zo precies dat ze bijna nooit mislukken! een dikke dikke merci

    grtjs fatima

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een succes verhaal Ellouise!! Ik ken jou via mijn man Selim (jou ex-collega van de gemeente) Volg je met alle liefde en lof. Nog vol bak-, en kookinspiratie gewenst. Lfs Ayse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo lief!! Dankje voor je berichtje! Hoop dat alles goed met jullie gaat! Groeten aan Selim!

      Verwijderen
  9. Leuke website, echt top, ik kijk bij elke nieuwe recept 😍😍😍

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Helemaal eens met Fatima, je recepten kloppen altijd. Daarom kom ik steeds terug op deze site geweldig. Heb ook marokaans leren koken door jou Ellouisa, heel erg bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. leuk om eens een gezich te zien achter de naam!
    blijf zo verder doen want ik lees hier graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mega leuk om te lezen! Ik was opzoek naar lekkere recepten voor deze week en stuitte hierop! I just had to read it! Leuk om steeds wat meer over je te weten te komen! Liefs Noa Tamazight

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ben je ook moslima?(bekeerd of niet ben wel benieuwd) groetjes <3

    BeantwoordenVerwijderen
  14. 😍😍😍 je bent top

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hey Ellouisa, leuke website en nog veel leuker idee dat je hebt.
    Heb je ook tips voor beginnende bloggers op het vlak van koken/bakken?
    Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen