Kidscorner: muisjeskoekjes


Toen ik een paar dagen geleden een idee opperde om een kids hoekje te beginnen op mijn blog,kreeg ik veel leuke reacties.  Echt leuk dat enthousiasme, mijn hoofd zat ook al snel vol inspiratie. Vanmorgen aan de slag gegaan met mijn zoontje om deze muisjes te maken. Hij mocht ze daarna uitdelen aan de buurkinderen. Leuk zijn ze he? Ingredienten voor 15 muisjes:
1 klein ei
65 gr roomboter
Snufje zout
1 zakje vanillesuiker
50 gr suiker
100 gr bloem
Paar rozijntjes
15 amandelen met schil
Dropveters
Paar blokjes pure chocolade

Bereiding:
Meng ei, boter, suiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een samenhangend deeg. Rol uit tot een halve cm dik en steek er muizenlijfjes uit met een druppelvormige uitsteekvorm. Of maak 15 bolletjes en vorm die tot een muizenlijfje.


Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk een amandel erin als oortje.


 Snijd de rozijntjes in kleinere stukjes en maak daarmee een neusje en oog. Bak ze 15 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Druk eventueel tijdens het bakken nog een keer de amandelen er goed in. 

Laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster zijn er toch nog anandelen die loslaten,dan kun je die vastplakken met wat gesmolten chocolade. De dropveterstaartjes plak je ook met wat gesmolten chocolade vast aan de onderkant. Laat hard worden in de koelkast (anders vallen de staartjes er weer af).


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten