Zoete aardappelburger
Oja, ik deed er Griekse yoghurt op, maar feta kan ook goed. Dat zoute combineert goed met de zoete aardappel. En hou je niet van uien, dan laat je die weg (al vond ik dat net dat beetje extra geven).
Ik heb trouwens nog een ander lekker recept met zoete aardappel, namelijk gepofte zoete aardappel, ook de moeite waard!
Ingrediënten voor 3 flinke burgers:
300 gr zoete aardappel (met schil gewogen)
1 ei
25 gr geraspte (jong)belegen kaas
2 el paneermeel (evt. glutenvrij)
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl oregano
1 el fijngehakte verse peterselie
1 tomaat
1 avocado
1 el limoensap (of citroensap)
1 rode ui
Griekse yoghurt
Rucola
3 broodjes naar keuze (ik gebruikte tijgerbroodjes van de Lidl)
Bereiding:
Rasp de zoete aardappel en meng met de kruiden, paneermeel en kaas. Voeg het ei toe en meng lekker met je handen. Maak er 3 mooie burgers van en leg ze op een bord klaar.
Snijd de uien in halve maantjes en bak in wat olijfolie met wat zout en peper zacht en een beetje bruin. Haal uit de pan en bewaar op een bordje. Snijd ook alvast je tomaat en schil je avocado en prak die fijn met een beetje limoensap, zout en peper. Snijd je broodjes ook vast open.
Maak je koekenpan schoon en verhit hier 4 el olijfolie in. Leg je burgers erin en bak ze ongeveer 5 minuten per kant op middelmatig vuur (blijf erbij, anders kan het verbranden). Verwarm je broodjes een beetje en verdeel er wat avocado over. Leg er 2 plakjes tomaat en wat rucola op. Leg dan op elk broodje een lekkere burger. Maak het af met wat uien en Griekse yoghurt en doe de andere helft van je broodje erop.
Dit is fantastisch! :)
BeantwoordenVerwijderenJa echt een aanrader!
BeantwoordenVerwijderenheb je een tip voor het schillen van de schil van zoete aardappel. Vind het altijd heel erg hard.
BeantwoordenVerwijderenNee niet echt helaas... februik je een aardappelschilmesje?
Verwijderen