Marmerkoekjes met bastogne en amandelenMijn marmerkoekjes maak ik al jaren met veel succes (en een heleboel andere mensen ook :D). Ik wilde eens een variatie op dat recept maken en heb nu een leuke nieuwe versie, die ook nog eens veel minder ingrediënten bevat. En het resultaat? Superlekker koekjes!

Ingrediënten:
200 gr bastogne (of kandijkoeken van een eigen merk)
200 gr amandelen 
Half blikje gecondenseerde melk
200 gr witte chocolade
25 gr pure chocolade

Bereiding:
Maal de bastogne fijn in een hakmolen of keuken machine. Doe de amandelen in een pan met water en breng aan d ekook. Laat 1 minuut koken en giet dan af. Spoel af met koud water en pel de amandelen. Laat ze goed drogen in een theedoek. Verhit dan een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en rooster hierin de amandelen mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hak ze fijn in een keukenmachine of hakmolen. Houd 2 el van de amandelen apart en meng de rest met de fijngemalen koek en voeg beetje bij beetje de gecondenseerde melk toe tot je een samenhangend, plakkerig mengsel hebt.

Neem een ovenschaal van 20 bij 20 cm en leg hier bakpapier in. Schep de vulling erin en druk een beetje plat. Leg er dan een stukje huishoudfolie op en rol met een rollertje of een klein glaasje de vulling goed plat en gelijk. 

Smelt de helft van de witte chocolade au bain marie en giet over de vulling. Zet in de koelkast om hard te worden. Draai de koek daarna om en leg met het bakpapier terug in de vorm. Smelt de andere helft van de chocolade au bain marie en giet over de vulling.

Smelt de pure chocolade ook au bain marie en doe in een boterhamzakje waar je een heel klein puntje vanaf hebt geknipt. Spuit lijntjes over de witte chocolade en garneer met nog wat gehakte amandelen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten