Oreo fudgekoekjesHou jij van Oreo? Ik vind de koekjes op zichzelf niet zo boeiend, maar wel heel lekker om in baksels of koekjes te verwerken. Zoals deze koekjes die een combinatie zijn van een lekker chocoladekoekje met daarop een bolletje Oreo fudge, superlekkere combinatie! Voor de bollen gebruik ik een siliconen vorm van Darnastore, heel handig en leuk om te zien. Je kunt ook een van de andere vormen gebruiken als je wilt.

Ingredi├źnten voor 24 stuks:
125 gr bloem
15 gr cacao
50 gr witte basterdsuiker
Snufje zout
65 gr boter
1 el melk
Fudge:
200 ml gecondenseerde melk
200 gr melkchocolade
30 gr roomboter
10 Oreokoekjes, verkruimeld
Extra:
25 gr pure chocolade
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Meng voor de koekjes de bloem met cacao, suiker, zout, boter en melk tot een samenhangend deeg.
Verpak in een plastic zakje en laat een half uur in de koelkast rusten.
Rol dan uit tot ongeveer een halve cm dikte en steek hier gekartelde rondjes uit. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade, boter en gecondenseerde melk in een pannetje op laag vuur (blijf goed roeren!). Roer dan de Oreo erdoor. Schep in je siliconen vorm en druk goed aan. Laat dit in de koekast of vriezer hard worden en druk uit de vorm.

Smelt de pure chocolade au bain marie en plak steeds een bolletje fudge op een koekje. Smelt de witte chocolade en doe in een boterhamzakje. Knip er een puntje af en maak streepjes over de koekjes.

Reacties

Populaire recepten