Almendrados - Amandelschuimpjes uit Madrid

 Ik ga nog even lekker door met Spaanse recepten! Vind het altijd zo leuk om een bepaalde keuken helemaal uit te diepen en daar verschillende recepten van uit te proberen. Ik zocht bijvoorbeeld naar specifieke koekjes uit Spanje. Ik deelde al de polvorones (amandelkoekjes in papiertjes) en carajitos (hazelnootkoekjes), maar deze amandelschuimpjes leken me ook ontzettend lekker. En dat is zo! Als je van hazelnootschuimtaart houdt (mijn favo taart), vind je dit ook lekker! Ze worden normaal gesproken in Madrid vooral gemaakt rondom de feestdagen in december, maar daarbuiten kun je ze natuurlijk ook gewoon lekker eten. In de Spaanse bakwereld worden amandelen trouwens heel veel gebruikt, ze groeien dan ook op heel veel plekken in Spanje, dus gek is het niet. Ook kaneel kom je geregeld tegen, ik hou ervan.

Deze schuimpjes zijn trouwens glutenvrij, handig!

Ingrediënten voor 20-30 stuks (afhankelijk van de grootte):
2 eiwitten
175 gr suiker
100 gr gepelde amandelen
1 tl citroensap
Rasp van een halve citroen
1 tl kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht 120). Klop de eiwitten in een kom tot ze gaan schuimen. Voeg dan (terwijl je blijft kloppen) de suiker toe en doe ook het citroensap erbij. Klop tot het eiwit stijf is (als je de kom op zijn kop kunt houden is dat stijf genoeg). 

Ondertussen bak je de amandelen in 2 el zonnebloemolie rondom goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en hak dan grof in een keukenmachine of hakmolen. Schep samen met de kaneel door het eiwitmengsel en doe in een spuitzak zonder spuitmondje. Spuit op een bakplaat met bakpapier ronde toeven en werk ze eventueel wat bij met je vinger. Zet in de oven voor 40 minuten en laat ze daarna afkoelen.

Reacties

Populaire recepten