dinsdag 16 december 2014

Appel-rozijnencakejes

Ik had appels op de markt gekocht, maar die waren los niet te eten. Dussss dan er maar wat mee bakken! Heb deze cakejes gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Makkelijk en snel gemaakt en nog lekker ook, wat wil je nog meer?
Ingredienten:
3 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Geraspte schil van een citroen
150 gr bloem
2 tl bakpoeder (8 gram)
115 gr gesmolten boter
3 el melk
100 gr geweekte rozijnen
2 appels
1 tl kaneel

Bereiding:
Mix de suiker, vanillesuiker en eieren schuimig. Voeg de gesmolten boter toe terwijl je blijft mixen. Dan citroenrasp, bloem en bakpoeder erdoor mixen en tenslotte de melk. Schep de rozijnen erdoor. Schep dan in papieren vormpjes die in een muffinbakplaat staan. Schil de appels, verdeel in partjes en snijd in dunne schijfjes. Meng met kaneel. Druk die dakpansgewijs in het beslag en bak ze op 175 graden in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten