Appel-rozijnencakejes


Als ik iets simpels wil bakken, kies ik vaak voor cakejes, zoals deze appel-rozijnencakejes. Zachte cakejes, gecombineerd met appelschijfjes, rozijnen en kaneel, klinkt goed toch? Je kunt trouwens ook peer nemen of perzik, ook heel erg lekker.

Ik krijg nog wel eens de vraag waar ik mijn papieren vormpjes vandaan heb. Ik koop deze altijd in Marokko, dus daar hebben jullie niet zoveel aan. Die vormpjes zijn stevig en krijgen geen vettige onderkant, ideaal! Ik zet ze wel in een muffinbakplaat, zodat ze mooi rechtop blijven staan.

Ingredienten:
3 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Geraspte schil van een citroen
150 gr bloem
2 tl bakpoeder (8 gram)
115 gr gesmolten boter
3 el melk
100 gr in water geweekte rozijnen
2 appels
1 tl kaneel

Bereiding:
Mix de suiker, vanillesuiker en eieren schuimig. Voeg de gesmolten boter toe terwijl je blijft mixen. Dan citroenrasp, bloem en bakpoeder erdoor mixen en tenslotte de melk. Schep de rozijnen erdoor. Schep dan in papieren vormpjes die in een muffinbakplaat staan. Schil de appels, verdeel in partjes en snijd in dunne schijfjes. Meng met kaneel. Druk die dakpansgewijs in het beslag en bak ze op 175 graden (hetelucht 160 graden) in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Reacties

Populaire recepten