donderdag 18 december 2014

Minestronesoep

Minestronesoep is een Italiaanse soep en er zijn tientallen versies, afhankelijk van de groenten uit het seizoen. De naam komt van het Italiaanse woord voor soep "minestre" en de soep wordt ook wel "de grote soep" genoemd. Deze is met tomaat, kipfilet en courgette. Lekker met kleine pastaschelpjes erin, maar je kunt ook rijst nemen.
Ingredienten: 
1 grote ui 
1 knoflook 
4 rijpe tomaten 
Peper en zout
250 gr kipfilet 
1 kippenbouillonblokje 
1 kleine courgette 
2 handjes schelpjespasta 
Verse basilicum 

Bereiding: 
De kipfilet gaar bakken in wat olie en dan in stukjes snijden/scheuren. Verhit dan wat olie in een pan en bak hierin de ui met de knoflook. Voeg de fijngesneden tomaten toe en bak even mee. Dan 1 liter water erbij, een kippenbouillonblokje, de geraspte courgette en de kipfilet. Laat dit een half uurtje koken. Voeg dan de schelpjes toe en wat gehakte basilicum en laat dit gaar worden. Bestrooi met basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten