donderdag 18 december 2014

Tomaten-paprikasoep


Deze soep at ik bij mijn schoonzusje en heb meteen het recept gevraagd, hij is heerlijk! Lekker zoet door de paprika en de paprikasmaak is niet overheersend. Neem goede vleestomaten met veel vlees en niet te veel sap en pitjes. Ik heb de tomaten niet geschild, maar het is beter om het wel te doen, dan heb je er geen velletjes in.


Ingredi├źnten voor 2 liter soep:
7-8 grote vleestomaten
2 puntpaprika´s
1 rode paprika
2 reuzen sjalotten (of 4 kleinere)
1 ui
2 grote tenen knoflook
1 groente bouillon blokje
1 kippen bouillon blokje
4 laurierbladen
olijfolie

Bereiding:
- Snipper de ui en sjalotten. Hak de knoflook fijn. Fruit dit in olijfolie in een soeppan totdat het zacht is.  
- Tomaten en paprika´s in grove stukken snijden (hard kroontje van tomaat verwijderen) en in de pan doen. 
- Even op hoog vuur bakken, daarna vuur lager zetten. Bouillon blokjes, laurierbladen en ongeveer 2 kopjes water (niet te veel als je dikke soep wil) erbij en deksel op de pan. Ongeveer half uur op zacht vuur stoven. 
- Vis de laurierbladen eruit. Pureer met staafmixer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten