zaterdag 10 januari 2015

Chocolade-kokoscake

Chocolade-kokoscake

Deze zachte en luchtige cake bestaat uit twee lagen: chocoladecake en kokoscake. Ik laat de twee lagen zo op elkaar zonder te roeren, maar je kunt ook met een vork of sateprikker even roeren voor een marmereffect. Je kunt hem ook in een andere vorm bakken, een tulband, cakevorm of springvorm. Je krijgt dan een wat dikkere cake met duidelijk 2 lagen.
Ingredienten:

220 gr zachte boter of 220 GRAM zonnebloemolie
220 gr suiker
4 grote eieren
220 gr bloem
2 el cacao
1 zakje bakpoeder
50 gr pure chocolade
4 el kokos
Garnering:
Naar keuze: poedersuiker, chocoladeglazuur, jam+kokos, honing+kokos, jam+amandelschaafsel enz. 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de boter of olie met de suiker. Voeg de eieren een voor een toe. Dan bloem en bakpoeder erbij doen en mixen tot een mooi beslag. Verdeel het in twee delen en voeg aan het ene de cacao en de gesmolten chocolade (au-bain-marie) toe. Aan het andere deel voeg je de kokos toe. Giet dan in een ingevette cakevorm eerst het chocolademengsel. Hierbovenop het kokosmengsel gieten. In het midden van de oven in ongeveer 60 a 70 minuten bakken (als je een lage vorm neemt, dan moet hij korter ongeveer 40 min.). Steek een vork of sateprikker erin om te kijken of de cake gaar is. Na het bakken laten afkoelen en uit de vorm halen. Versieren naar keuze. 

2 opmerkingen:

  1. staat niet bij hoeveel bakpoeder erin moet. ii had maar gegokt elhamdulilah is het goed gegaan .

    BeantwoordenVerwijderen