zaterdag 24 januari 2015

Chocoladecroissantjes



Deze broodjes zijn heerlijk als je van chocolade houdt! De naam is misschien misleidend, het zijn geen croissantjes zoals je die in de winkels/bakkerijen kunt kopen, maar de vorm is die van een croissant.

De eerste keer dat ik ze maakte, gebruikte ik blokjes chocolade. Die worden na het afkoelen echter weer hard en dat eet niet zo fijn. Dus ik neem nu chocoladepasta en dat is heerlijk. Je kunt zelf bepalen of je melk of puur neemt of zelfs wit. Ik neem puur. Nutella is ook erg lekker.

Denk er bij het vormen aan dat je de punt aan het uiteinde bij het oprollen onderop legt, anders springt die bij het bakken open (zie laatste foto). Ik maakte ze pas samen met de appelhoorntjes en maakte daar een video van. Bekijk deze op mijn youtubekanaal.


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:



Met deze hoeveelheden kun je de helft gebruiken voor deze appelhoorntjes als je wilt.


Ingredi├źnten:

400 gr bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
200 ml lauwe melk
50 gr roomboter
3 el suiker
Snufje zout
1 ei
Vulling:
Chocoladepasta of Nutella
Extra:
1 eidooier om te bestrijken
1 reep pure chocolade om in te dopen



Bereiding:

Meng bloem met gist en suiker. Kneed melk, zout, boter en het ei erdoorheen tot een samenhangend deeg. Kneed dit 10-15 minuten (of in machine). Laat dit een uur rijzen. 

Verdeel het deeg dan in 4 bollen. Rol deze uit tot een cirkel en verdeel die in 8 driehoeken. Schep een beetje van de vulling aan de brede kant van de driehoeken en rol ze op tot croissantjes (deegpuntje onderop doen, anders springt die open). 

Leg ze op bakplaten met bakpapier en laat afgedekt nog een half uurtje rijzen. Bestrijk daarna met losgeklopte eidooier (met paar druppels water) bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden (hetelucht 200).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen