Chocoladecroissantjes



Deze broodjes zijn heerlijk als je van chocolade houdt! De naam is misschien misleidend, het zijn geen croissantjes zoals je die in de winkels/bakkerijen kunt kopen, maar de vorm is die van een croissant.

De eerste keer dat ik ze maakte, gebruikte ik blokjes chocolade. Die worden na het afkoelen echter weer hard en dat eet niet zo fijn. Dus ik neem nu chocoladepasta en dat is heerlijk. Je kunt zelf bepalen of je melk of puur neemt of zelfs wit. Ik neem puur. Nutella is ook erg lekker.

Denk er bij het vormen aan dat je de punt aan het uiteinde bij het oprollen onderop legt, anders springt die bij het bakken open (zie laatste foto). Ik maakte ze pas samen met de appelhoorntjes en maakte daar een video van. Bekijk deze op mijn youtubekanaal.


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:



Met deze hoeveelheden kun je de helft gebruiken voor deze appelhoorntjes als je wilt.


Ingrediënten:

400 gr bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
200 ml lauwe melk
50 gr roomboter
3 el suiker
Snufje zout
1 ei
Vulling:
Chocoladepasta of Nutella
Extra:
1 eidooier om te bestrijken
1 reep pure chocolade om in te dopen



Bereiding:

Meng bloem met gist en suiker. Kneed melk, zout, boter en het ei erdoorheen tot een samenhangend deeg. Kneed dit 10-15 minuten (of in machine). Laat dit een uur rijzen. 

Verdeel het deeg dan in 4 bollen. Rol deze uit tot een cirkel en verdeel die in 8 driehoeken. Schep een beetje van de vulling aan de brede kant van de driehoeken en rol ze op tot croissantjes (deegpuntje onderop doen, anders springt die open). 

Leg ze op bakplaten met bakpapier en laat afgedekt nog een half uurtje rijzen. Bestrijk daarna met losgeklopte eidooier (met paar druppels water) bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden (hetelucht 200).

Reacties

  1. Hoi elouise,
    Klopt het dat je dit recept van marokko.nl hebt? Waarom ik het je vraag is om het volgende:
    Ergens in 2004/2005 maakte ik zulke crossaintjes. Heerlijk waren ze. Ik ben het recept nu na al die jaren kwijtgeraakt. Was aan het googlen en kwam op dit recept. Mijn man vrieg gisteren of ik de crossaintjes weer kan maken ��Ik hoor graag van je. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze uit de mappen van bakken met plezier,maar kan goed zijn dat dat dezelfde zijn hoor.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten