woensdag 7 januari 2015

Griekse kip met aardappel en citroen

Deze ovenschotel bestaat uit maar weinig ingredienten en is zo gemaakt, maar smaakt overheerlijk. Lekker fris door de citroen en Grieks gekruid met oregano en tijm. Ik gebruik een hele kip (een kleintje) in stukken, maar je kunt ook kippenbouten of drumsticks nemen. Liever niet alleen kipfilet, dat is hier te droog voor. Wil je toch graag kip zonder bot, neem dan kippendijfilet, dat is wat malser.





Ingredienten:
1 hele kip in stukken of 4 kippenbouten
500 gr aardappels, iets kruimig kokend
1 citroen in plakken
4 teentjes knoflook, fijngeperst
Zout en zwarte peper
Olijfolie
½ el tijm
½ el oregano


Bereiding:

Schil de aardappels en snijd in grove stukken (elke aardappel in vieren ongeveer). Maak de kip schoon. Meng 3 el olijfolie met de knoflook, wat zout en peper, oregano en tijm. Meng 2/3 met de aardappels en 1/3 met de kip. Leg in een braadslede en bedek met aluminiumfolie. Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden een half uur met folie en daarna nog een half uur zonder folie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen