Griekse kip met aardappel en citroen


Deze ovenschotel bestaat uit maar weinig ingredienten en is zo gemaakt, maar smaakt overheerlijk. Lekker fris door de citroen en Grieks gekruid met oregano en tijm. Ik gebruik een hele kip (een kleintje) in stukken, maar je kunt ook kippenbouten of drumsticks nemen. Liever niet alleen kipfilet, dat is hier te droog voor. Wil je toch graag kip zonder bot, neem dan kippendijfilet, dat is wat malser.


Ingredienten:
1 hele kip in stukken of 1 kilo kippenpootjes
500 gr aardappels, iets kruimig kokend
1 citroen in plakken
4 teentjes knoflook, fijngeperst
Zout en zwarte peper
Olijfolie
½ el tijm
½ el oregano

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd in grove stukken (elke aardappel in vieren ongeveer). Maak de kip schoon. Meng 3 el olijfolie met de knoflook, wat zout en peper, oregano en tijm. Meng 2/3 met de aardappels en 1/3 met de kip. Leg in een braadslede, verdeel de citroenplakjes ertussen en bedek met aluminiumfolie. Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden een half uur met folie en daarna nog een half uur zonder folie.

Reacties

  1. Wanneer moet de citroen toegevoegd worden? Ik kan dit niet terugvinden in je recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om een griekse recepten te zien in andere culturen is me totaal nog niet opgevallen je bent de eerste super leuk omdat ik zelf van griekse afkomst ben en ik kook van marokaans tot surinaams tot hollandse pot in me keuken en je hebt heerlijke recepten die k vaak in me keuken maak 💗💗

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten