donderdag 29 januari 2015

Griesmeelcake met vanillevla


Deze cake maak je met zonnebloemolie, griesmeel en vanillevla. Resultaat? Een zachte en luchtige cake met vanillesmaak, een cake die absoluut niet droog wordt. Heerlijk dus! Dit recept heb ik lange tijd geleden overgenomen van het lid Insania op marokko.nl en gebruik ik nog steeds, al heb ik het wel gehalveerd. Voor het recept gebruik ik een glas van 250ml inhoud, bijv. zo'n theeglas met oortje.

Met de video op mijn youtubekanaal wordt het helemaal een eitje om te maken!



Bekijk hier de video: 

Ingredienten:
Half glas suiker
Half glas olie
1 vanillesuiker
2 eieren
250 gr griesmeel (fijn)
1 zakje bakpoeder
1,5 glas vanillevla
Garnering:
3 el honing
Wat kokos of amandelschaafsel

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie goed. Voeg dan de vanillevla toe en mix er ook door. Tenslotte griesmeel en bakpoeder toevoegen en even goed mixen. Dan in een ingevette vorm doen (rond van 30 cm of rechthoekig van 20 x 30 cm) en in een voorverwarmde oven bakken op 175 graden voor ongeveer 45 minuten.

Na het bakken even af laten koelen en uit de vorm halen. Snijd de harde randjes er vast af. Verwarm de honing even in een pannetje of in de magnetron en smeer de cake hiermee in. Bestrooi met kokos of amandelschaafsel en snijd dan in vierkantjes, ruitjes of steek er rondjes uit met een uitsteekvormpje.

6 opmerkingen:

  1. Klopt het dat de cake niet zo hoog wordt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De mijne is 2 cm hoog geworden:(, net als een dikke harcha...

      Verwijderen
  2. En daarnaast vind ik hem niet sponzig. Het is meer griesmeel. Heb ik er te weinig vla in gedaan? Ik heb me precies aan de maten in het recept gehouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,
    Ik heb een kwart meer dan de voorgeschreven hoeveelheden gebruikt en het was eigenlijk wel luchtig en met een redelijke hoogte van ongeveer 5 cm. :)
    Bedankt!
    Hajar

    BeantwoordenVerwijderen