Griesmeelcake met vanillevla



Deze cake was ooit een grote hit op marokko.nl, jaren geleden. Je maakt hem met griesmeel, zonnebloemolie en.... vanillevla! Een heerlijke smeuïge cake die bij velen geliefd is vanwege de lekkere vanillesmaak. Het recept dat ik gebruik is van een lid van marokko.nl, ze heette toen Insania. Inmiddels zijn we jaren verder en daar niet meer actief, maar wie weet! Voor het recept gebruik ik een glas van 250ml inhoud, bijv. zo'n theeglas met oortje.

Met de video op mijn instagramaccount of youtubekanaal wordt het helemaal een eitje om te maken!

Ingrediënten:
1 glas suiker
1 glas olie
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
500 gr griesmeel (fijn, liefst van de Turkse of Marokkaanse winkel)
1 zakje bakpoeder
3 glazen vanillevla
Garnering:
5 el honing
Wat kokos of geroosterd amandelschaafsel

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie goed. Voeg dan de vanillevla toe en mix er ook door. Tenslotte griesmeel en bakpoeder toevoegen en even goed mixen. Dan in een ingevette vorm doen (rond van 30 cm of rechthoekig van 20 x 30 cm, maar een tulbandvorm of deze cakevorm kan ook) en in een voorverwarmde oven bakken op 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 45 minuten.

Na het bakken even af laten koelen en uit de vorm halen. Stort hem op een rooster en laat helemaal afkoelen. Verwarm de honing even in een pannetje of in de magnetron en smeer de cake hiermee in. Bestrooi met kokos of amandelschaafsel en snijd dan in plakken, vierkantjes, ruitjes of steek er rondjes uit met een uitsteekvormpje.

Reacties

  1. Klopt het dat de cake niet zo hoog wordt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De mijne is 2 cm hoog geworden:(, net als een dikke harcha...

      Verwijderen
  2. En daarnaast vind ik hem niet sponzig. Het is meer griesmeel. Heb ik er te weinig vla in gedaan? Ik heb me precies aan de maten in het recept gehouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,
    Ik heb een kwart meer dan de voorgeschreven hoeveelheden gebruikt en het was eigenlijk wel luchtig en met een redelijke hoogte van ongeveer 5 cm. :)
    Bedankt!
    Hajar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heb de cake vanmiddag gebakken in de ouderwetse wonderpan. Heb me aan de hoeveelheden gehouden. Baktijd 90 i.p.v. 60 minuten Resultaat : Hoogte 5 cm. goudgele kleur. Door aan het deeg 15 gr maizena toe te voegen, een luchtige cake. Heerlijke smaak.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten