Kaasuibroodjes
Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.
Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
Ingrediënten voor 12 grote of 24 kleine broodjes:
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
4 el olijfolie
1 tl zout
250-300 ml lauw water
½ tl zwarte peper
½ tl knoflookpoeder
½ tl paprikapoeder
Vulling:
200 gr geraspte kaas (vers!)
1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
Om te bestrijken:
1 eigeel
Scheutje melk of water
Bereiding:
Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten. Laat 1 uur rijzen. Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter. Laat ze nog n kwartiertje rijzen. Klop de eierdooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.
Bedankt. Ik heb dit recept geprobeerd. Ze waren erg lekker, maar het deeg was te dik, ik had het nog meer moeten uitrollen, denk ik.
BeantwoordenVerwijderenJe bent denk ik vergeten te vermelden hoe lang het in de oven moet staan ;).
Bedankt voor het heerlijke recept.
ja dat denk ik ook. oeps!inderdaad vergeten,12-15 minuten moeten ze.
Verwijderengroetjes ellouisa
hoe lang moeten ze in de oven .Staat er niet bij.
BeantwoordenVerwijderenSorry zie dit nu pas! 12-15 min
VerwijderenWat voor soort kaas gebruik je of raad je aan?
BeantwoordenVerwijderenBelegen kaas
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenAh ja dat heb je met die verschillende soorten bloem. Maar Ben Blij Dat het gesmaakt Heeft!
VerwijderenZien er erg goed uit! Ben er nu mee bezig. Ik wilde vragen als ik ze uitrol op de aanrecht moet ik het dan uitrollen met meel?
BeantwoordenVerwijderenSorry ik zie t nu pas! Is het nog gelukt? Ik gebruik idd wat meel bij het uitrollen
Verwijderenhoeveel zout moet je doen en ik doe dit als verrassing voor mijn ouders je maakt echt lekkere recepten. Hoeveel zout?
BeantwoordenVerwijderen1 theelepel
BeantwoordenVerwijderenZou het ook lekker zijn met mozzarella?
BeantwoordenVerwijderenMag dat ook geraspte kaas dat je koopt in de winkel in een zakje
BeantwoordenVerwijderenZiet er super lekker uit.. Ik heb 2 vraagjes.
BeantwoordenVerwijderen1.) Als ik die rol heb en de plakken moet snijden. Hoe dik moeten ze dan zijn? Er staat dikke plakken maar is dat 3 cm bijvoorbeeld ongeveer??
En 2.) Kan ik ze maken en invriezen? Of zijn ze dan niet meer lekker als ze ontdooien?
Heb je voor gist niet een beetje suiker nodig voor het rijzen? Ik wil deze graag maken het volgende weekend. Ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenHoi neehoor, bij instantgist niet. Leuk, ben benieuwd!
VerwijderenIk maak deze al jaren met de ramadan. Ze zijn heerlijk en zijn tot nu toe altijd goed gelukt. Dank je wel!!
BeantwoordenVerwijderen