Kaasuibroodjes



Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn. 

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 12 grote of 24 kleine broodjes:
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
4 el olijfolie
1 tl zout
250-300 ml lauw water
½ tl zwarte peper
½ tl knoflookpoeder
½ tl paprikapoeder
Vulling:
200 gr geraspte kaas (vers!)
1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
Om te bestrijken:
1 eigeel
Scheutje melk of water

Bereiding:
Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten. Laat 1 uur rijzen. Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter. Laat ze nog n kwartiertje rijzen. Klop de eierdooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.

Reacties

  1. Bedankt. Ik heb dit recept geprobeerd. Ze waren erg lekker, maar het deeg was te dik, ik had het nog meer moeten uitrollen, denk ik.
    Je bent denk ik vergeten te vermelden hoe lang het in de oven moet staan ;).

    Bedankt voor het heerlijke recept.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja dat denk ik ook. oeps!inderdaad vergeten,12-15 minuten moeten ze.
      groetjes ellouisa

      Verwijderen
  2. hoe lang moeten ze in de oven .Staat er niet bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat voor soort kaas gebruik je of raad je aan?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah ja dat heb je met die verschillende soorten bloem. Maar Ben Blij Dat het gesmaakt Heeft!

      Verwijderen
  5. Zien er erg goed uit! Ben er nu mee bezig. Ik wilde vragen als ik ze uitrol op de aanrecht moet ik het dan uitrollen met meel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry ik zie t nu pas! Is het nog gelukt? Ik gebruik idd wat meel bij het uitrollen

      Verwijderen
  6. hoeveel zout moet je doen en ik doe dit als verrassing voor mijn ouders je maakt echt lekkere recepten. Hoeveel zout?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zou het ook lekker zijn met mozzarella?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mag dat ook geraspte kaas dat je koopt in de winkel in een zakje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er super lekker uit.. Ik heb 2 vraagjes.

    1.) Als ik die rol heb en de plakken moet snijden. Hoe dik moeten ze dan zijn? Er staat dikke plakken maar is dat 3 cm bijvoorbeeld ongeveer??

    En 2.) Kan ik ze maken en invriezen? Of zijn ze dan niet meer lekker als ze ontdooien?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heb je voor gist niet een beetje suiker nodig voor het rijzen? Ik wil deze graag maken het volgende weekend. Ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi neehoor, bij instantgist niet. Leuk, ben benieuwd!

      Verwijderen
  11. Ik maak deze al jaren met de ramadan. Ze zijn heerlijk en zijn tot nu toe altijd goed gelukt. Dank je wel!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten