vrijdag 3 juni 2016

Kiploempia's


Geen ramadan zonder loempia's! Ook al is er niks Marokkaans aan, in vrijwel elk Marokkaans gezin zul je ze met ramadan op tafel zien staan. Ik maak ze met kip, maar die kun je ook vervangen door garnalen, gehakt of het gewoon vegetarisch houden. Bak ze vlak voor het eten zodat ze lekker knapperig blijven en serveer met chilisaus. 

Met de video op mijn youtubekanaal maak jij ze ook makkelijk zelf!



Bekijk hier de video:

Ingredienten voor 40 stuks:
125 gr mihoen (is meestal een half pakje, bijv. van conimex)

1 ui

1 prei
1 zakje geraspte wortel (uit koelvak groenten)
1 pakje taug├ę van 125 gr
1 pak loempiavellen (die groene van 40 stuks)
Verse peterselie
Zout en peper
1 bouillonblokje kip
2 kipfilets in kleine blokjes
Papje van 1 el bloem en 1-2 el water om dicht te plakken
Olie om te frituren

Bereiding:
Allereerst een foto van de verpakking. Deze is te koop bij chinese toko's en ook bij sommige islamitische slagers, in de diepvries. Er zitten 40 bladen in, je kan er dus 40 loempia;s mee maken. Tegenwoordig liggen ze ook vaak in het vriesvak van de supermarkt, dus dat is helemaal makkelijk!

Bak de kipblokjes met zout, peper en het bouilonblokje gaar. Voeg gesnipperde ui, preiringen, wortelrasp en tauge toe en bak het kort. Voeg peterselie toe en laat even bakken. Maak de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip in stukjes. Haal de kip en groenten uit de pan en meng met de mihoen. Meng het even goed door elkaar en in de koelkast verder laten afkoelen. 

Neem een loempiavel en leg dat met een punt naar je toe op je werkplek. Schep 1 eetlepel vulling onderaan op je loempiavel. Vouw de onderste punt over de vulling heen:



Vouw dan de zijkanten over de vulling heen:



Rol dan vanaf de onderkant de loempia strak op tot je aan het uiteinde een puntje overhoudt. Maak een papje van 1 el bloem of maizena en wat water. Smeer hiermee de punt in en rol de loempia verder op. Zorg dat de punt goed vastgeplakt zit aan het rolletje. 


Nu kan je de loempia's frituren in hete olie.

Of je kan ze invriezen. Doe ze in diepvrieszakjes en als je ze wilt bakken, gooi je ze bevroren in de hete olie! Niet ontdooien, dan kunnen ze openbarsten.

10 opmerkingen:

  1. ooow lekker!!! die ga ik dus woensdagmiddag bakken met de kids <3 thanxs again voor alweer zo een heerlijk recept

    BeantwoordenVerwijderen
  2. moeten de loupia velletjes eerst ontdooien vooraleer je ze vult?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan ik de loempia in de vriezer stoppen? Zo ja? Wat kan ik doen zodat ze niet aan elkaar plakken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan, leg ze eerst op een dienblad in de vriezer (los van elkaar). Vries in en als ze bevroren zijn doe je ze in zakjes

      Verwijderen
    2. Ja dat kan, leg ze eerst op een dienblad in de vriezer (los van elkaar). Vries in en als ze bevroren zijn doe je ze in zakjes

      Verwijderen
  4. Welke olie gebruikt u en hoelang gaan de loempia's in de olie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik zonnebloem en bak ze een paar minuten

      Verwijderen