Kokos-jamkoekjes


e Marokkaanse koekjes worden in de jam gedompeld en dan door kokos gerold. De jam trekt in het koekje, zodat ze net zo zacht als cakejes worden. Deze koekjes worden vaak gemaakt met feestjes en vallen altijd in de smaak!

Ik had ze al een tijd niet gemaakt en de laatste keer dat ik ze maakte mislukte bij mij ook het deeg. Ik heb het nu dus aangepast en meer bloem en maizena toegevoegd zodat ik een goed deeg kreeg.

Bekijk de video op mijn youtubekanaal:


Ingrediënten:
200 gr bloem*
175 gr maizena
3 eieren

150 ml zonnebloemolie

150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
Garnering:
1 pot Abrikozenjam (je kan ook andere nemen als je wilt)
Kokos

Bereiding:
Klop de suiker en vanillesuiker met de eieren schuimig en voeg de olie toe. Doe dan de maizena en bakpoeder erbij en meng goed. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen (*niet in een keer erbij gooien, want elke bloem is anders, de ene keer heb je meer nodig en de andere keer juist minder!) totdat je een mooi zacht deegje hebt. Maak hier kleine bolletjes van ter grootte van een grote olijf en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 180 graden gaar in 10-15 min.

Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje water en pureer hem met een staafmixer of in een blender (of zeef hem) en laat de koekjes er even in zwemmen zodat ze de jam goed opnemen. Dan door kokos rollen en op een bord leggen.
De volgende dag zijn deze koekjes heerlijk zacht!


Reacties

  1. Heb je twee koekjes op elkaar geplakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan ik deze koekjes ook in de koelkast bewaren? Het is hier echt warm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ze net gemaakt en inderdaad ellouisa ik moest meer bloem toevoegen maar ze zijn heerlijk dank je voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan ik ze een week voor elhied maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoe kan je ze et beste bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Moeten de koekjes afgekoeld zijn voordat je ze in de jam dompelt?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je 2 op elkaar Wilt doen hoe kun je dit t beste doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ellouisa, kan je deze koekjes ook bewaren in de vriezer?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb t nooit geprobeerd maar ik denk van niet. Tenminste, de droge koekjes zelf kun je wel invriezen en dan pas jam en kokos erna erop doen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb t nooit geprobeerd maar ik denk van niet. Tenminste, de droge koekjes zelf kun je wel invriezen en dan pas jam en kokos erna erop doen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hey Ellouisa
    Wat voor lekkere gerechten je op je blog hebt staan! TbarkAllah je hebt echt talent
    Dankjewel voor dit makkelijke recept, de koekjes waar zeer lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat moet je doen als het deeg te plakkerig blijft?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. vraagje.. met wat kan ik ei vervangen?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dit zijn echt mijn lievelingskoekjes! Ik zal ze van het weekend inshaAllah uitproberen. Wanneer je de koekjes in de jam dompelt, moet de jam dan op het vuur staan? Of is de jam afgekoeld?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb bijna dubbele aan bloem er bij moeten doen. Maar heb er ook 120 koekjes uit gekregen . Waar is het fout gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moest ook bijna het dubbel3 aan bloem toevoegen en heb er ook kei veel koekjes uit gekregen rond de 100 maar zijn ook veel kleiner dan die op de foto maar hoe meer hoe beter want ze zijn heeerrrrlijkkk super blij met deze pagina Allahuma barik 😍😍😍😍

      Verwijderen
  16. Kan deze koekjes ook in de diepvriezer bewaard worden

    BeantwoordenVerwijderen
  17. kan je het ook met iets anders doen dan jam?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Kan je de olie vervangen door roomboter weet je dat toevallig??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten