woensdag 7 januari 2015

Perzik-kruimeltaart

Wanneer deze taart in de oven staat, gaat je huis heerlijk ruiken naar taart! Je kunt deze taart ook vullen met ander fruit dan perzik, peer, appel of abrikozen bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat de boter voor de kruimels ijskoud is, als het te zacht is, lukt het niet goed om kruimels te maken.
Ingredienten voor het deeg:
100 gr bloem
100 gr suiker
100 gr boter (op kamertemperatuur!)
2 eieren
Geraspte schil van 1 citroen
Snufje zout
De kruimels:
1 blik perziken
120 gr boter (koud!)
180 gr bloem
120 gr suiker
Poedersuiker voor garnering

Bereiding:
Wrijf voor de kruimels de boter, bloem en suiker door elkaar tot er kruimels ontstaan. Snijd de perziken in schijfjes en meng met wat bloem.
Mix de boter met de suiker voor het deeg door elkaar. Mix dan de eieren erdoor en voeg de bloem, citroenschil en zout toe. Mix tot een glad dik beslag. Doe dit beslag in een ingevette springvorm van 24 cm en leg hierop de perzikschijfjes. BEstrooi met de kruimels en bak op 160 graden in ongeveer 50 minuten gaar. Bestrooi met poedersuiker na het bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen