Perzik-kruimeltaart


Wanneer deze taart in de oven staat, gaat je huis heerlijk ruiken naar taart! Je kunt deze taart ook vullen met ander fruit dan perzik, peer, appel of abrikozen bijvoorbeeld. En gebruik gerust ook eens verse perziken i.p.v. uit blik. Zorg ervoor dat de boter voor de kruimels ijskoud is, als het te zacht is, lukt het niet goed om kruimels te maken.

De vorm die ik gebruik is van Le Creuset. Best een prijzige maar het waard! De anti aanbaklaag is super en je hebt een losse bodem zodat de taart er makkelijk uit gaat. Ook hebben? Bestel hem hier bij bol.com. Ik vet mijn vormen trouwens altijd in met een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Werkt perfect!


Ingredienten voor het beslag:
100 gr bloem

100 gr suiker
100 gr boter (op kamertemperatuur!)
2 eieren
Geraspte schil van 1 citroen
Snufje zout
1 klein blik perziken
1 el bloem
Kruimellaag:
120 gr boter (koud!)
180 gr bloem
120 gr suiker
Poedersuiker voor garnering

Bereiding:
Wrijf voor de kruimels de boter, bloem en suiker door elkaar tot er kruimels ontstaan. Zet tot gebruik in de koelkast. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in schijfjes. Meng met wat bloem.

Mix de boter met de suiker voor het beslag door elkaar. Mix dan de eieren erdoor en voeg de bloem, citroenschil en zout toe. Mix tot een glad dik beslag. Doe dit beslag in een ingevette vorm van 24, 26 of 28 cm en leg hierop de perzikschijfjes. 

Bestrooi met de kruimels en bak op 160 graden in ongeveer 40 minuten gaar. Bestrooi met poedersuiker na het bakken en afkoelen.

Reacties

  1. Deze lijkt mee heerlijk hoor! Ik heb ook zo een vorm voor nog geen 3 euro bij de Albert Heijn gehaald. Ook met losse bodem

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo lekker deze taart! Ik heb hem gemaakt met een kilo verse nectarines, geweekt in vlierbloesemsiroop. Ik bewaar het recept zeker!

    Tieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen. De taart gemaakt, maar ik vond dat er wel veel kruimels waren in verhouding tot het beslag. Ik heb de helft van de kruimels onder de perziken gedaan, neemt wrs. ook nog wat vocht op.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten