maandag 26 januari 2015

Pistache-amandelrol

Deze pistache-amandelrol ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk zoet en knapperig. Het recept heb ik uit een kookboek dat ik in Marokko heb gekocht. 
Ingredienten voor 40 stuks:
6 vellen filodeeg (half pak)
100 gr pistache (gepeld en ongezouten)
250 gr amandelen (gepeld en gebakken)
2 el poedersuiker
1 el mazhar (oranjebloesemwater, te koop bij Marokkaanse/Turkse winkels)
200 gr roomboter, gesmolten
4 eigelen, losgeklopt
1 pot honing (250 gram)

Bereiding:
Laat het filodeeg ontdooien. Maal de pistache en amandelen fijn (niet te fijn). Voeg poedersuiker en mazhar toe en meng goed.
Neem een vel filodeeg en besmeer met gesmolten boter, daar weer een vel op leggen. Deze ook met boter besmeren en dan met eigeel bestrijken. Verdeel hierover de vulling. 
Leg er nog een vel op en bestrijk met boter. Rol op tot een mooie rol en plak de uiteinden vast met eigeel. Laat dit 10 minuten rusten terwijl je de andere rol op dezelfde wijze maakt.
Snijd de rol in plakjes van 1-2 cm en leg op een bakplaat met bakpapier.
Bak op 175 graden voor 15-20 minuten.
Verwarm ondertussen de honing au bain marie en laat hierin de koekjes een paar minuten zwemmen. Laat ze dan uitlekken.

Je kunt het beste filodeeg uit een gele kartonnen verpakking gebruiken uit de Marokkaanse winkels of sommige toko's. Dat deeg is van goede kwaliteit en scheurt veel minder snel dan uit de plastic verpakking.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen