zaterdag 22 juli 2017

Griekse yoghurtcake - Yiaourtopita


Opnieuw een oud recept even opgepimpt! Naast mijn sinaasappelcake is dit toch ook wel een van mijn favoriete cakes. Zo zacht, luchtig en een beetje fris door de citroen, echt een aanrader. Ik heb een tulbandvorm van nordic ware gebruikt, maar je kunt ook een gewone cakevorm of springvorm gebruiken. Wil je ook deze vorm dan kun je hem hier bestellen. 

Van deze cake heb ik een video gemaakt die je kunt bekijken op mijn youtubekanaal.


Bekijk hier de video:


Ingredienten:
3 eieren
225 gr roomboter of zonnebloemolie (ik heb olie gebruikt)
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
400 gr bloem
1 zakje bakpoeder
250 gr Griekse yoghurt
Geraspte schil van 1 citroen

Bereiding:

Mix de boter of olie met de suiker en vanillesuiker goed. Mix dan een voor een de eieren erdoor. Ook de yoghurt erdoor mixen Meng bloem met bakpoeder en mix dat samen met de citroensrasp door het beslag. Schep in een ingevette bakvorm en bak op 175 graden (hetelucht 160 graden) voor 40-60 minuten (afhankelijk van de vorm die je gebruikt). Laat na het bakken afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen