donderdag 29 januari 2015

Yiaourtopita (Griekse yoghurtcake)

Dit is een heerlijke zachte, luchtige en frisse cake, echt een aanrader. Ik heb een tulbandvorm gebruikt, maar je kunt ook een gewone cakevorm of springvorm gebruiken.

Van deze cake heb ik een videop gemaakt die je kunt bekijken op mijn youtubekanaal.

Bekijk hier de video:


Ingredienten:
3 eieren
225 gr roomboter of zonnebloemolie (ik heb olie gebruikt)
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
400 gr bloem
1 zakje bakpoeder
250 gr Griekse yoghurt
Geraspte schil van 1 citroen

Bereiding:
Mix de boter of olie met de suiker en vanillesuiker goed. Mix dan een voor een de eieren erdoor. Ook de yoghurt erdoor mixen Meng bloem met bakpoeder en mix dat samen met de citroensrasp door het beslag. Schep in een ingevette bakvorm en bak op 175 graden (hetelucht 160 graden) voor 40-60 minuten (afhankelijk van de vorm die je gebruikt). Laat na het bakken afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen