Griekse yoghurtcake - Yiaourtopita


Opnieuw een oud recept even opgepimpt! Naast mijn sinaasappelcake is dit toch ook wel een van mijn favoriete cakes. Zo zacht, luchtig en een beetje fris door de citroen, echt een aanrader. Ik heb een tulbandvorm van nordic ware gebruikt, maar je kunt ook een gewone cakevorm of springvorm gebruiken. Wil je ook deze vorm dan kun je hem hier bestellen. 

Van deze cake heb ik een video gemaakt die je kunt bekijken op mijn youtubekanaal.


Bekijk hier de video:


Ingredienten:
3 eieren
225 gr roomboter of zonnebloemolie (ik heb olie gebruikt)
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
400 gr bloem
1 zakje bakpoeder
250 gr Griekse yoghurt
Geraspte schil van 1 citroen

Bereiding:

Mix de boter of olie met de suiker en vanillesuiker goed. Mix dan een voor een de eieren erdoor. Ook de yoghurt erdoor mixen Meng bloem met bakpoeder en mix dat samen met de citroensrasp door het beslag. Schep in een ingevette bakvorm en bak op 175 graden (hetelucht 160 graden) voor 40-60 minuten (afhankelijk van de vorm die je gebruikt). Laat na het bakken afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.


Reacties

  1. Hi Ellouisa, gebruik je geen zout in dit recept?

    Groetjes, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, dat klopt :-) ik gebruik eigenlijk nooit zout in cakerecepten

      Verwijderen
  2. Ik heb vandaag deze gemaakt, en hij is heerlijk. Maar toch een vraagje, buitenkant is vrij hard, waardoor ik hem een volgende keer wat minder lang wil doen, maar binnenkant lijkt het alsof hij nog wat nat is. Kan dat door de Griekse yoghurt komen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lianne

      Dat klinkt eigenlijk meer alsof de temperatuur wat te hoog was, zodat hij aan de buitenkant te snel gaart zonder dat de binnenkant gaar is. Op welke temperatuur en ovenstand heb je hem gebakken

      Verwijderen
    2. Hoi! Op hetelucht 160 graden, ongeveer 47 minuten. Na 40min geprikt met satéprikker en dacht toen dat ie nog wat nat was.

      Verwijderen
  3. De cake is lekker maar was bij mij vrij stevig/dense, hoort dit zo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hij hoort wel luchtig te zijn... ik denk dat hij niet helemaal gaar was?

      Verwijderen
  4. Hij is perfect gelukt en iedereen vond hem heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten