zondag 22 februari 2015

Sinaasappelcake



Dit is onze favoriete cake! Lekker friszoete smaak van sinaasappel en heel zacht en luchtig. Bovendien is ie heel makkelijk te maken en snel klaar! Gebruik voor deze cake absoluut verse sinaasappels en geen sap uit een pak. 


Bekijk een video van de cake op mijn youtubekanaal:



Ik gebruik voor deze cake een theeglas met oortje met inhoud van 250 ml. Let op, er zijn verschillende maten van deze glazen, dus meet even of jouw glas echt 250 ml inhoud heeft.


Ingredienten:
4 eieren
1 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 glas zonnebloemolie
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder
2 sinaasappels
Garnering:
Paar eetlepels honing of jam
Amandelschaafsel, kokos, spikkels, gehakte nootjes

Bereiding:
Mix eieren met suiker en vanillesuiker. Mix olie erdoor en dan bloem met bakpoeder. Rasp dan de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en pers de sinaasappels uit. Mix deze rasp en sap door het beslag. Schep in een ingevette rechthoekige vorm of een ronde vorm van 30 cm. Schud het bakblik even en sla een paar keer op je aanrecht om de luchtbellen eruit te krijgen. Bak dan in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 30-40 minuten.

Na het bakken af laten koelen en uit de vorm halen. Bestrijken met verwarmde jam of honing en bestrooien met garnering naar keuze. Dan in vierkantjes of ruitjes snijden.



16 opmerkingen:

  1. Hi Ellouisa,
    Wat voor formaat eieren heb je gebruikt? S,M of L?
    Groet,
    Souad

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi souad, ik gebruik m
      Groetjes ellouisa

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi ellouisa Ik heb een vraagje wat betreft de bakpoeder. Ik heb namelijk bakpoeder in een groot flesje en zal het dus met een eetlepel moeten toedienen. 1 pakje bakpoeder is dat hetzelfde als 1,5 eetlepel bakpoeder?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi meid, un een zakje zit 16 gr en dat is ongeveer wel 1.5 el denk ik ja

      Verwijderen
  4. Hoi wat voor glas gebruik je kan het ook gewoon met zo'n lange water glas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik een glas met 250 ml inhoud. Als dat waterglas 250 ml inhoud heeft kun je die dus gebruiken.

      Verwijderen
  5. Welk soort bloem gebruik jij? Mijn cake zakt meestal in.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oooooooooh dit is echt de lekkerste cake die ik ooit gemaakt heb! Die structuur is echt fantastisch! En hij blijft zo lekker lang vers!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo leuk om te lezen!! Bij ons is hij ook favoriet!

      Verwijderen
    2. Zo leuk om te lezen!! Bij ons is hij ook favoriet!

      Verwijderen
  7. Kan je ook mandarijnen gebruiken? Ik heb namelijk een hele kist mandarijnen en weet niet wat ik er mee moet. Zo ja hoeveel mandarijnen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jahoor dat kan prima, denk zo'n 6 stuks

      Verwijderen
    2. Jahoor dat kan prima, denk zo'n 6 stuks

      Verwijderen
    3. De cake is echt super lekker! Bedankt voor de snelle reactie en natuurlijk het recept:)

      Verwijderen
  8. Deze cake is echt super lekker. Ga hem vandaag weer maken voor een buurtborrel waar iedereen iets te eten meebrengt. Ik maak ook gevulde broodjes maar deze cake mag gewoon niet ontbreken. Zo smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen