Sinaasappelcake
Dit is onze favoriete cake! Lekker friszoete smaak van sinaasappel en heel zacht en luchtig. Bovendien is ie heel makkelijk te maken en snel klaar! Gebruik voor deze cake absoluut verse sinaasappels en geen sap uit een pak.
Bekijk een video van de cake op mijn youtubekanaal:
Ik gebruik voor deze cake een theeglas met oortje met inhoud van 250 ml. Let op, er zijn verschillende maten van deze glazen, dus meet even of jouw glas echt 250 ml inhoud heeft.
Ingredienten:
4 eieren
1 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 glas zonnebloemolie
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder
2 sinaasappels
Garnering:
Paar eetlepels honing of jam
Amandelschaafsel, kokos, spikkels, gehakte nootjes
Bereiding:
Mix eieren met suiker en vanillesuiker. Mix olie erdoor en dan bloem met bakpoeder. Rasp dan de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en pers de sinaasappels uit. Mix deze rasp en sap door het beslag. Schep in een ingevette rechthoekige vorm of een ronde vorm van 30 cm. Schud het bakblik even en sla een paar keer op je aanrecht om de luchtbellen eruit te krijgen. Bak dan in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 30-40 minuten.
Na het bakken af laten koelen en uit de vorm halen. Bestrijken met verwarmde jam of honing en bestrooien met garnering naar keuze. Dan in vierkantjes of ruitjes snijden.
Hi Ellouisa,
BeantwoordenVerwijderenWat voor formaat eieren heb je gebruikt? S,M of L?
Groet,
Souad
Hoi souad, ik gebruik m
VerwijderenGroetjes ellouisa
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenHoi ellouisa Ik heb een vraagje wat betreft de bakpoeder. Ik heb namelijk bakpoeder in een groot flesje en zal het dus met een eetlepel moeten toedienen. 1 pakje bakpoeder is dat hetzelfde als 1,5 eetlepel bakpoeder?
BeantwoordenVerwijderenHoi meid, un een zakje zit 16 gr en dat is ongeveer wel 1.5 el denk ik ja
VerwijderenHoi wat voor glas gebruik je kan het ook gewoon met zo'n lange water glas
BeantwoordenVerwijderenIk gebruik een glas met 250 ml inhoud. Als dat waterglas 250 ml inhoud heeft kun je die dus gebruiken.
VerwijderenKun je de hoeveelheid bloem, suiker en olie in grammen en milliliters benoemen? Dat zou ik heel erg fijn vinden en ook preciezer.
VerwijderenWelk soort bloem gebruik jij? Mijn cake zakt meestal in.
BeantwoordenVerwijderenOooooooooh dit is echt de lekkerste cake die ik ooit gemaakt heb! Die structuur is echt fantastisch! En hij blijft zo lekker lang vers!
BeantwoordenVerwijderenZo leuk om te lezen!! Bij ons is hij ook favoriet!
VerwijderenZo leuk om te lezen!! Bij ons is hij ook favoriet!
VerwijderenKan je ook mandarijnen gebruiken? Ik heb namelijk een hele kist mandarijnen en weet niet wat ik er mee moet. Zo ja hoeveel mandarijnen?
BeantwoordenVerwijderenJahoor dat kan prima, denk zo'n 6 stuks
VerwijderenJahoor dat kan prima, denk zo'n 6 stuks
VerwijderenDe cake is echt super lekker! Bedankt voor de snelle reactie en natuurlijk het recept:)
VerwijderenDeze cake is echt super lekker. Ga hem vandaag weer maken voor een buurtborrel waar iedereen iets te eten meebrengt. Ik maak ook gevulde broodjes maar deze cake mag gewoon niet ontbreken. Zo smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenDe cake zit nu in de oven!!! Het ruikt al heerlijk��
BeantwoordenVerwijderenSalam oe alaykom,
BeantwoordenVerwijderenGraag zou ik deze heerlijke cake vandaag willen maken in shaa allah.
Alleen gebruik ik een keukenweegschaal dus hoeveel bloem moet ik gebruiken? Heb hellaas niet zo glas in huis.
P.S : i love your work ��! Je hebt gouden handjes maa shaa allah je recepten zijn zo duidelijk
Salaam, je kunt ook een ander glas gebruiken van 250 ml inhoud. Maar voor bloem is 1 glas 150 gram
VerwijderenDankjewel!!
Dus in totaal 300gr bloem?
VerwijderenJa
VerwijderenKan je olie ook vervange door boter? Zo ja, hoeveel boter zou ik moeten gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenDat kan maar is minder lekker. Je hebt dan 200 gr boter nodig
VerwijderenEen geslaagde cake, die ik zovaak heb gemaakt. En elke keer krijg ik complimenten. Jouw recepten lukken altijd. Thanks....
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Hier is hij ook altijd een succes :-)
BeantwoordenVerwijderenHoi ellouisa,
BeantwoordenVerwijderenIk heb zojuist de cake gemaakt en deze op 175 graden voor 35 min gebakken. Daarna heb ik pas de oven open gemaakt om te kijken of de cake goed was. Nu plakt de cake niet en heb ik deze eruit gehaald. Helaas is deze nu tijdens het afkoelen ingezakt. Wat heb ik verkeerd gedaan? Groetjes, Ikram
Hi Eleonora,
BeantwoordenVerwijderenHeb je cake vandaag gemaakt, hij is superdesuperlekker. Met stip gestegen in mijn top 3. Thnx.
Sorry curieus ik had echt Ellouisa geschreven.🤔
BeantwoordenVerwijderenWat een lekkere cake!!!
BeantwoordenVerwijderenAl verschillende keren gemaakt, maar echt top!
Hoi Ellouisa, Bedankt voor weer een heerlijke recept. Het cake is super lekker en luchtig en zacht.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit en lijkt me zalig. Vraag me alleen af, wat de frosting onder de amandeltjes is op de onderste foto.....
BeantwoordenVerwijderenWitte chocoladeganache,deze staat op haar Instagram
VerwijderenSuper lekkere cake, dank je voor het recept😊
BeantwoordenVerwijderenHi Ellalouise, Mag ik je vragen ofhet glas voor de bloem ook 250 ml. is? In het recept staat dat niet maar als antwoord op 1 van de reacties staat een glas van 150 ml. dus 300 gram bloem in totaal?
BeantwoordenVerwijderenIk gebruik voor alles een glas van 250ml. Maar als je daar bloem in doet weegt dat 150 gram 😄 dus totaal idd 30p gr
VerwijderenAh! Wat goed om te weten. Dank je wel👍
VerwijderenHoi,
BeantwoordenVerwijderenIk heb een vraagje. Is het mogelijk om de eieren ook door iets anders te vervangen. Ik mag geen ei, maar zou de cake wel graag willen maken 😇