zondag 26 april 2015

Courgettesoep (foodblogswap april)

Het is alweer tijd voor mijn 3e foodblogswap! Deze keer mocht ik iets kiezen van de blog foodaholic, een blog van twee zussen. Wat is het toch altijd moeilijk om te kiezen! Met mijn passie voor bakken ging ik meteen naar het onderdeel  "voor bij de koffie", maar bedacht me later en heb voor een soepje gekozen, de romige courgettesoep. Supersimpel te maken, snel klaar en heerlijk! Ideaal voor na het werk. Ik denk dat ik m ook eens met broccoli ga proberen, denk dat dat ook lekker is. Ik heb wel mon chou gebruikt ipv een roomkaas met kruiden, omdat ik die qua smaak vaak zo overheersend vind (vooral als er knoflook in zit). 

Van de zoetigheden heb ik trouwens wel wat receptjes opgeslagen om ooit eens uit te proberen!
Ingredienten voor 1.5 liter soep:
2 courgettes
1 aardappel, geschild
1.5 liter water
2 boullonblokjes groenten of tuinkruiden
2 el monchou

Bereiding:
Snijd de courgette en aardappel in stukken en doe in het water met de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur koken. Maak een gladde soep met de staafmixer en zet het vuur uit. Roer tenslotte de mon chou erdoor en klaar!

6 opmerkingen: