zondag 26 april 2015

Courgettesoep

Deze 'groene soep' maakte ik ooit voor een foodblogswap waarbij je een recept van een andere blogger uitkiest en daar je eigen draai aan geeft (of niet). Deze soep haalde ik van de blog van foodaholic, een blog van twee zussen. Mijn zoontje is echt gek op deze soep en wij zelf ook. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook omdat hij zo snel te maken is. Dus ideaal na een dagje werken of als je geen zin hebt om te koken. Ik doe er vaak stokbrood met kruidenkaas bij voor een complete maaltijd, maar bij de lunch is hij ook heerlijk. Ik heb inmiddels trouwens wel wat aangepast, doordat ik eerst een uitje fruit met wat knoflook en dan pas de rest toevoeg. Maar dat kun je ook weg laten als je een nog snellere soep wilt.


Ingrediënten voor 1.5 liter soep:
1 kleine ui
1 teentje knoflook
2 courgettes
1 aardappel, geschild
1.5 liter kokend water
2 boullonblokjes groenten of tuinkruiden
2 el roomkaas of crème fraiche

Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit in een beetje olijfolie tot het zacht is, maar niet bruin. Snijd de courgette en aardappel in stukken en voeg toe. Meng even goed en doe dan het water erbij met de bouillonblokjes. Breng opnieuw aan de kook en laat 5-10 minuten op laag vuur koken. Maak een gladde soep met de staafmixer en zet het vuur uit. Roer tenslotte de roomkaas of crème fraiche erdoor en klaar!

6 opmerkingen: