Courgettesoep
Ingrediënten voor 1.5 liter soep:
1 kleine ui
1 teentje knoflook
2 courgettes
1 aardappel, geschild
1 teentje knoflook
2 courgettes
1 aardappel, geschild
1.5 liter kokend water
2 boullonblokjes groenten of tuinkruiden
2 el roomkaas of crème fraiche
Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit in een beetje olijfolie tot het zacht is, maar niet bruin. Snijd de courgette en aardappel in stukken en voeg toe. Meng even goed en doe dan het water erbij met de bouillonblokjes. Breng opnieuw aan de kook en laat 5-10 minuten op laag vuur koken. Maak een gladde soep met de staafmixer en zet het vuur uit. Roer tenslotte de roomkaas of crème fraiche erdoor en klaar!
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit in een beetje olijfolie tot het zacht is, maar niet bruin. Snijd de courgette en aardappel in stukken en voeg toe. Meng even goed en doe dan het water erbij met de bouillonblokjes. Breng opnieuw aan de kook en laat 5-10 minuten op laag vuur koken. Maak een gladde soep met de staafmixer en zet het vuur uit. Roer tenslotte de roomkaas of crème fraiche erdoor en klaar!
Wat is monchou?
BeantwoordenVerwijderenroomkaas
VerwijderenDeze wil ik ook maken.
BeantwoordenVerwijderenIk doe er altijd een paar tenen knoflook in en wat kerriepoeder!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt ook goed!
VerwijderenKlinkt ook goed!
Verwijderen