maandag 8 juni 2015

Pindakoekjes in papiertjes

Deze koekjes maak ik vaak met het suikerfeest, een van mijn lievelingskoekjes. Ze smelten in je mond, heerlijk gewoon. Laat je niet afschrikken door het feit dat het grotendeels uit pinda's bestaat, het zal niet naar pindakaas smaken.

De papiertjes zijn hele dunne servetjes uit Marokko, die je hier soms bij Marokkaanse winkels kunt kopen of bijvoorbeeld op de Bazar in Beverwijk. Je kunt ook gewone servetjes nemen die je in vieren hebt geknipt.


In de video kun je zien hoe simpel ze te maken zijn!



Bekijk hier een filmpje van de bereiding op mijn youtubekanaal:

Ingredienten:
375 gr ongezouten pinda's
150 ml olie
175 gr witte basterdsuiker
1/2 tl kaneel
250 gr bloem
Poedersuiker

Bereiding:
Maal de de pinda's helemaal fijn. Meng met de suiker en kaneel. Dan de olie erbij en de bloem toevoegen. Als het te droog is kun je er een beetje olie bij doen. Vorm er staafjes van en druk een beetje plat. Bak ze op 175 graden voor ongeveer 20 minuten. Ze zijn breekbaar dus let op! Laat ze even op de bakplaat liggen en leg ze dan voorzichtig op een bord. Laat verder afkoelen en rol ze dan in poedersuiker en rol in de papiertjes.

5 opmerkingen:

  1. Hallo Ellouisa,

    Bedankt voor dit lekkere recept.
    Ik vroeg me af hoeveel koekjes je uit dit recept krijgt?
    Alvast bedankt.

    Groetjes Soumya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je recepten. Ik had nog een heel klein vraagje. Kun je ipv basterd suiker ook gewone suiker gebruiken? En wat is anders het alternatief? Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. welke pinda's gebruik je de witte gewoon die ongezout zijn of die geroosterd zijn

    BeantwoordenVerwijderen