Pindakoekjes in papiertjes


Deze koekjes maak ik vaak met het eid ul fitr (suikerfeest), een van mijn lievelingskoekjes. Ze smelten in je mond, heerlijk gewoon. Laat je niet afschrikken door het feit dat het grotendeels uit pinda's bestaat, het zal niet naar pindakaas smaken.

De papiertjes zijn hele dunne servetjes uit Marokko, die je hier soms bij Marokkaanse winkels kunt kopen of bijvoorbeeld op de Bazar in Beverwijk. Je kunt ook gewone servetjes nemen die je in vieren hebt geknipt.

In de video kun je zien hoe simpel ze te maken zijn!


Deze koekjes en nog 99 andere soorten staan in mijn koekjesboek, dat verkrijgbaar is bij bol.com voor 24,99. Klik hier om het te bestellen!


Bekijk hier een filmpje van de bereiding op mijn youtubekanaal:

Ingrediƫnten:
375 gr ongezouten pinda's
150 ml olie
175 gr witte basterdsuiker
1/2 tl kaneel
250 gr bloem
Poedersuiker

Bereiding:
Maal de de pinda's helemaal fijn. Meng met de suiker en kaneel. Dan de olie erbij en de bloem toevoegen. Als het te droog is kun je er een beetje olie bij doen. Vorm er staafjes van en druk een beetje plat. Bak ze op 175 graden voor ongeveer 20 minuten. Ze zijn breekbaar dus let op! Laat ze even op de bakplaat liggen en leg ze dan voorzichtig op een bord. Laat verder afkoelen en rol ze dan in poedersuiker en rol in de papiertjes.

Reacties

  1. Hallo Ellouisa,

    Bedankt voor dit lekkere recept.
    Ik vroeg me af hoeveel koekjes je uit dit recept krijgt?
    Alvast bedankt.

    Groetjes Soumya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je recepten. Ik had nog een heel klein vraagje. Kun je ipv basterd suiker ook gewone suiker gebruiken? En wat is anders het alternatief? Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. welke pinda's gebruik je de witte gewoon die ongezout zijn of die geroosterd zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. super bedankt voor het recept. ben juist overgestapt naar een hete luchtoven is de temperatuur ook 175graden of moet ik die lager zetten

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor al jouw lekkere recepten!

    Ik heb deze gisteren gemaakt, maar ik had veeeeel meer bloem nodig. Waar kan dat aan liggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elke bloem is anders dus dat maakt al verschil, maar bij mij heb ik nooit extra nodig. Zijnn ze nog wel gelukt? Het lijkt soms of er meer bij moet maar daar worden ze alleen maar hard van vaak.

      Verwijderen
    2. Elke bloem is anders dus dat maakt al verschil, maar bij mij heb ik nooit extra nodig. Zijnn ze nog wel gelukt? Het lijkt soms of er meer bij moet maar daar worden ze alleen maar hard van vaak.

      Verwijderen
    3. Gelukt :-) en iedereen vond ze heerlijk. Heb ze twee jaar geleden ook al gemaakt met jouw recept maar kan mij niet herinneren dat ik zo veel extra bloem nodig had.
      Is het trouwens beter om poedersuiker in het recept te gebruiken? Ik had namelijk dat geknars van de suiker en vond dat niet zo super. (in het deeg dus, niet voor de versiering)

      Nogmaals bedankt. Ik ga zo de kokoshoedjes maken. Ben benieuwd!

      Verwijderen
  6. Hoi hoi, kun je se bastard suiker vervangen door poedersuiker? Zo ja, hoeveel poedersuiker moet ik dan toevoegen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met poedersuiker kan je het absoluut ook maken, deze bekende koekjes worden meestal gemaakt met poedersuiker ipv gewone suiker. Zelf vaak gemaakt met poedersuiker, heerlijk!

      Verwijderen
  7. heyy, kan je inplaats van pinda's ook gewoon pindakaas gebruiken? zo ja hoeveel gram?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor deze koekjes niet,maar heb idd ook een recept voor pindakaaskoekjes

      Verwijderen
  8. Ze heeft ook een recept waarbij ze pindakaas gebruikt, ook super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bedankt voor uw recept, mag ik gewoon kristalsuiker gebruiken ? Van waar haalt u de o pindanoten?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb deze koekjes gemaakt, had van alles 1/3 genomen. Ik kwam uit op 14 cookies. Ze waren echt over heerlijk, lekker smeuig. Moest wel wat extra bloem toevoegen, want deeg was te plakkerig. Deze recept is zeker voor herhaling vatbaar! JazaakhAllah Khair

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Louisa heb je recept gemaakt. Maar de koekjes smelt niet in mijn mond. Doe ik mss iets verkeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Louisa wat heb je leuke recepten. Mijn vraag is of ik deze pindakoekjes lang kanbewaren en hoe ik ze het beste kan bewaren

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hi Louisa, wat voor olie gebruik je?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kan je ook licht bruine suiker gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Sesamzaadzaadjes doe ik altijd bij ook heel lekker een gezond

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Bedankt voor je recept! Mijn kinderen smullen!šŸŒ·

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik had een vraagje, ik had ze laats gemaakt en was een groot succes alleen viel me op dat er soort crunch (geknars) in zat van de suiker. Is dat normaal? Dat vond ik zelf minder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O dat is bij mij nooit. Hrb ne basterdsuiker gebruikt?

      Verwijderen
    2. Klopt ja. Het was ondanks dat wel een succes maar ik vond dat wel erg minder

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten