donderdag 6 augustus 2015

Kipsate-pakketjes

Deze heerlijke pakketjes staan hier regelmatig op het menu. Als maaltijd samen met een soepje of voor de lunch. Supersimpel en ze vallen bij veel mensen in de smaak. 


De deegpers heb ik ooit bij blokker gekocht, maar ik geloof dat ze die nu bij xenos of action ook hebben en anders bij een kookwinkel. Je kunt ook gewoon een rondje uitsteken met een soepkom en dan dichtvouwen en de randen goed aandrukken.
 
Ingredienten:
250 gr kipfilet in hele kleine stukjes
1 ui
Halve groene paprika
Halve rode paprika
Kipkruiden
Paar eetlepels satesaus
1 pak bladerdeeg
1 eidooier
Scheutje water

Bereiding:
Bak de kipfiletblokjes met de kipkruiden gaar. Bak de ui en paprika even mee en schep dan de sat├ęsaus erdoor (het moet niet te vloeibaar zijn). Laat dit afkoelen.

Neem een plakje bladerdeeg en een deegpers. Steek met de onderkant van de deegpers een cirkel uit het deeg. Leg dan het deegplakje bovenop de deegpers.
Schep wat vulling hierop in het midden, niet te veel! Klap dan de deegpers dicht en druk goed aan. Doe hem dan open en haal het pakketje eruit. Leg die op een bakblik met bakpapier. Werk zo alle pakketjes af. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier+water en bak ze op 220 graden gaar in ongeveer 20 minuten. 
 

3 opmerkingen:

  1. Mijn schoonmoeder is hier gek op. Ik heb m nu al een paar keer gemaakt. Lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je er ook erwten bij doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan, maar lijkt mij persoonlijk niet zo lekker...

    BeantwoordenVerwijderen