Kipsate-pakketjes



Deze heerlijke pakketjes staan hier regelmatig op het menu. Als maaltijd samen met een soepje of voor de lunch. Supersimpel en ze vallen bij veel mensen in de smaak. Ik heb ze deze keer samen met mijn dochter gemaakt en ik heb de deegpers die ik zelf ooit kocht bij blokker nu ook bij bol.com gevonden. Klik hier voor de deegpers. Echt superhandig, zelfs mijn dochter van 3 kan het!

Wil je er een video van zien? Op mijn instagramkanaal vind je een reel van deze pakketjes.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
 
Ingrediënten voor 10 tuks:
250 gr kipfilet in hele kleine stukjes
Halve groene paprika
Halve rode paprika
1 tl kipkruiden
Paar eetlepels satésaus
1 pak bladerdeeg
1 eigeel
Scheutje water

Bereiding:
Bak de kipfiletblokjes met de kipkruiden gaar. Bak de paprika even mee en schep dan de satésaus erdoor (het moet niet te vloeibaar zijn). Laat dit goed afkoelen.

Neem een plakje bladerdeeg en een deegpers. Steek met de onderkant van de deegpers een cirkel uit het deeg. Leg dan het deegplakje bovenop de deegpers.
Schep wat vulling hierop in het midden, niet te veel! Klap dan de deegpers dicht en druk goed aan. Doe hem dan open en haal het pakketje eruit. Leg die op een bakblik met bakpapier. Werk zo alle pakketjes af. Bestrijk ze met losgeklopte eigeel (met een beetje water) en bak ze op 220 graden (hetelucht 200) goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten. 
 



Reacties

  1. Mijn schoonmoeder is hier gek op. Ik heb m nu al een paar keer gemaakt. Lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je er ook erwten bij doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan, maar lijkt mij persoonlijk niet zo lekker...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg lekker hapje. Ik heb ze gemaakt met pikante saté saus. Echt een aanrader! Bedankt voor je recept. Ik ben een fan van jou. Je inspireert mij om nieuwe recepten te proberen. Ga zo door

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen! Ik ga ze ook weer eens maken, is n tijdje geleden!

      Verwijderen
  5. Vraagje ze zijn heerlijk en wil ze voor de kerst maken maar kan ik ze van te voren al helemaal klaarmaken? Zoja hoelang en op welke graden warm ik ze dan op? Groetjes Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super bedankt voor al je recepten die je met ons deelt ! Ik vraag me af welke saté saus je gebruikt bij dit recept. Wil je het me laten weten? Thank you

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook benieuwd welke satesaus er is gebruikt! En het deeg is gewoon roomboterdeeg neem ik aan? Alvast bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  7. Ziet er lekker uit en mooie vorm. Wat doet je met het resterend deeg?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten